Vukovarski SDP: Premalo je asistenata u vrtićima za djecu s teškoćama u razvoju

Potpredsjednica vukovarskog SDP-a Biljana Gaća spomenula je primjer Varaždina koji je za financiranje 66 asistenata u vrtićima i osnovnim školama iz fondova EU osigurao osam milijuna kuna

 

U Vukovaru ima premalo asistenata u predškolskim ustanovama za djecu s poteškoćama u razvoju, ocijenili su u ponedjeljak iz vukovarskog SDP-a na konferenciji za novinare.

"U Dječjem vrtiću Vukovar 2. jedan je asistent koji brine o jednom djetetu s posebnim potrebama. U isto vrijeme u vrtiću Vukovar 1. je 24 djece s posebnim potrebama i tri asistenta u radu. Smatramo to nedovoljnim te tražimo pojašnjenje od gradskih vlasti zašto je to tako", rekao je potpredsjednik vukovarskog SDP-a Darko Buljan.

Dodao je i da su im roditelji prenijeli kako su radi nedostatka asistenata išli i po pojašnjenje u Gradsku upravu gdje im je rečeno kako nema novca.

Potpredsjednica vukovarskog SDP-a Biljana Gaća istaknula je kako novca za te stvari mora biti ili iz gradskoga proračuna ili pak iz fondova EU.

Spomenula je primjer Varaždina koji je za financiranje 66 asistenata u vrtićima i osnovnim školama iz fondova EU osigurao osam milijuna kuna.

"Imamo niz takvih primjera što je pokazatelj kako se novac za to može pronaći, ali treba raditi. Ovo nije dobro i pokazatelj je kako gradske vlasti nije briga", ocijenila je.

Pozvala je gradske vlasti da još jednom preispitaju odluku o prekidu sufinanciranja javnog prijevoza za studente te da ubrzaju obnovu OŠ Nikole Andrića jer za to, rekla je, postoje financijska sredstva iz intervencijskog plana i iz programa podrške poboljšanja materijalnih uvjeta u osnovnim i srednjim školama u RH.

Hina