HPO: Ekipa 'Istrijane' ponovno državni prvaci na prvenstvu u boćanju za osobe s invaliditetom

Prvenstvo je bilo namijenjeno boćarskoj kategoriji BC5, u kojoj se igra isključivo u ekipama, bez obzira na stupanj i vrstu tjelesnog oštećenja

 

Ekipa Istrijane državni su prvaci u boćanju za osobe s invaliditetom s upravo odigranog prvenstva u Poreču, u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Zlatna ekipa Istrijane došla je do prvog mjesta bez izgubljene utakmice.

Prvenstvo je bilo namijenjeno boćarskoj kategoriji BC5, u kojoj se igra isključivo u ekipama, bez obzira na stupanj i vrstu tjelesnog oštećenja.

Ekipa BKOSIŽ ISTRIJANA inače je bila i prvak Hrvatske u navedenoj kategoriji BC5 i prošle, 2016. godine.

Igrače Istrijane u Poreč su vodile trenerica Zvjezdana Grganja iz Banjola i dopredsjednica kluba Nives Lukšić.

"Paralelno s održanim državnim prvenstvom, članovi našeg Kluba, Davor Komar i Melisa Osmanovićm natječu se na devetodnevnom Europskom prvenstvu u boćanju za osobe s invaliditetom u Portugalu, u paru i pojedinačno. Komar i Osmanović u Portugalu nastupaju kao članovi Hrvatske boćarske reprezentacije. Od istih se u Portugalu očekuje visoki plasman minimalno među prvih pet mjesta u paru, ali i u pojedinačno. Inače su Komar i Osmanović ostvarili pravo na sudjelovanje na svjetskom prvenstvu u Liverpulu slijedeće 2018. godine, gdje po pozivu sudjeluje maksimalno 16 najjačih svjetskih boćarskih reprezentacija.

Europsko prvenstvo završava u četvrtak 2. studenog, a dvoje naših najtrofejnijih Hrvatskih boćara, sa prvenstva putuje direktno u Požegu na KUP Hrvatske pojedinačno, koje će se održati od 3. do 4. studenog, na kojemu iz Kluba također očekuju minimalno dva plasmana među prva tri mjesta", poručuju iz Istrijane.

Anita Blažinović