Kansas City: Naši najbolji boćari s invaliditetom nastupaju na turniru Svjetskog kupa

"S puno optimizma odlazim na prvi značajniji test u Kansas City gdje očekujem i svoju prvu borbu za svjetsku medalju", kaže Davor Komar iz Pule

Davor Komar

Najbolji hrvatski boćari s invaliditetom - Davor Komar, Damir Juren i Melisa Osmanović - u Kansas Cityu nastupit će na turniru Svjetskog kupa, objavio je portal narod.hr.

Na natjecanju će nastupiti 80 boćara i boćarica iz 15 zemalja među kojima i naši ponajbolji boćari s invaliditetom.

“Ovaj turnir, osim prilike za skupljanje što više bodova za svjetsku rang-listu, bit će i jako dobra priprema za najvažnije natjecanje ove godine, a to je Europsko prvenstvo koje će se održati od 25. listopada do 2. studenog u portugalskoj Povoi de Varzim”, rekao je izbornik hrvatske boćarske reprezentacije Tomislav Bunjevac.

Najbolji hrvatski boćar s invaliditetom, Davor Komar iz Pule, ove je godine već u tri navrata pobjeđivao zlatnog paraolimpijca iz Rija u paru i srebrnog sa istih paraolimpijskih igara u pojedinačnom natjecanju.

“S puno optimizma odlazim na prvi značajniji test u Kansas City gdje očekujem i svoju prvu borbu za svjetsku medalju. Ako nastavim ovakav uspješan niz, vjerujem da imam realne šanse nastupiti na POI Tokio 2020, kao prvi hrvatski boćar koji je nastupio na najvećem sportskom događanju sportaša s invaliditetom,” zaključio je Komar.

Hrvatski boćari u kategoriji natjecatelja s mišićnom distrofijom (BC4) mogli bi sakupiti vrijedne bodove za svjetsku rang-listu temeljem koje će se odrediti i putnici za Paraolimpijske igre 2020. godine u Tokiju.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti