Udruga Jaglac: Uspješno završena akcija “Vježbaj smjelo da razviješ duh i tijelo!”

Cilj akcije bio je pridonijeti unaprjeđivanju kvalitete života osobama s intelektualnim teškoćama i osobama s invaliditetom aktivnim uključivanjem u primjerene tjelesne aktivnosti na otvorenom kako bi poboljšale svoje psihofizičko stanje zahvaljujući podršci šire zajednice

 

U prostorijama Udruge za osobe s intelektualnim teškoćama “Jaglac” iz Orahovice održana je svečanost u povodu uspješno završene akcije “Vježbaj smjelo da razviješ duh i tijelo!” na platformi doniraj.org.

Tom prigodom Udruga je ugostila sve donatore, volontere, roditelje i svoje korisnike.

Regionalna zaklada Slagalica pokrenula je platformu doniraj.org kao novi oblik podrške u pokretanju malih projekata i lokalnih inicijativa šireg značaja kojima pružaju podršku civilnom sektoru, razvijaju i potiču međuresornu suradnju i uključuju veći broj građana. Udruga Jaglac tijekom svibnja i lipnja pokrenula je akciju “Vježbaj smjelo da razviješ duh i tijelo!” Cilj akcije bio je pridonijeti unaprjeđivanju kvalitete života osobama s intelektualnim teškoćama i osobama s invaliditetom aktivnim uključivanjem u primjerene tjelesne aktivnosti na otvorenom kako bi poboljšale svoje psihofizičko stanje zahvaljujući podršci šire zajednice. Zahvaljujući velikoj podršci lokalne zajednice prikupljena je 17.686,91 kuna za nabavu sprava za vanjski fitness i gradnju betonske podloge.

Svečanosti je nazočila i ravnateljica Zaklade Slagalica iz Osijeka Branka Keselj koja je čestitatala udruzi na uspješnoj akciji, pohvalila rad koji služi kao primjer.

 

Tekst: Anita Blažinović