Živim od mizerne invalidnine, a nedavno sam nasjela na prevaru i izgubila mnogo novca

PITANJE: R. M. (26) Imam veoma ozbiljan problem i trebam savjet. Prije mjesec dana nasjela sam na ponudu za posao preko interneta i izgubila za neke malo, ali za mene koja primam samo mizernu invalidninu puno novaca.

 

Bojim se opet pokušati s nekim takvim poslom. Ne znam ima li istine u tim poslovima koji nude brzu i laku zaradu? Društvene mreže su moj drugi dom i veoma se dobro snalazim na internetu, ali nemam ideja kako iskoristiti to znanje. Sanjam da počnem zarađivati za svoje potrebe i prekrižim svoju financijsku ovisnost o roditeljima.

ODGOVOR: Kod prevara tipa "Rad iz udobnosti vlastitog doma" uvijek se navodi isto. Ne treba vam radno iskustvo, obećavaju se astronomske zarade, tvrde da možete zaraditi mnogo novaca za samo par sati rada dnevno, obećava se siguran i dobro plaćen posao, uvijek se novac traži unaprijed ili nakon primitka pismo u kojem opisuju posao koji ćete raditi i traže da odmah uplatite novac kako bi što prije počeli raditi. Upitajte se zašto bi vas netko plaćao za posao koji ne daje rezultate rada. Rad od kuće je jedna od najpopularnijih prevara u svijetu. Istina je da se mnogi poslovi zaista mogu obavljati od kuće, no oni se veoma razlikuju od poslova koji se vama nude. Svake novine, oglasnik ili internet su prepuni oglasa iza kojih se kriju laži o zaradi bez rada. Pazite na brojeve telefona koje zovete kako bi dobili dodatne informacije. Nekada se koriste komercijalni brojevi telefona koji će vam uvelike povisiti telefonski račun.

Ako potraga za poslom putem klasičnih kanala ne daje rezultate, možda je vrijeme da razmislite o samozapošljavanju.Pisanje blogova nije samo zabavna aktivnost kojom hranite vlastiti ego, već je ujedno i pametna ideja za posao od kuće. Kvalitetni blog s vjernom publikom može privući brojne oglašivače. Kažete da su društvene mreže vaš drugi dom, pa bi možda menadžer za društvene mreže mogao biti izbor za vas. Brojne kompanije usprkos svjesnosti potrebe strategije za upravljanje društvenim mrežama nemaju sredstva za angažiranje agencije ili menadžera za komunikacije. Ponudite im svoje znanje. Svaka tvrtka treba web podršku i to je još jedna ideja za pokretanje posla koji možete raditi od kuće. Niste naveli invaliditet i ne znam vaše tjelesne mogućnosti, ali mnogi vlasnici kućnih ljubimaca traže i trebaju pomoć, pa je i to mogućnost za pokretanje vlastitog posla. Možda servis za čišćenje stanova i ureda ili davanje instrukcija iz područja koje dobro poznajete.

Ne odustajte od sna da živite od plodova svog rada, no ne zaboravite ostvarenje želja traži vrijeme i upornost.

In Portal