Lions Club Zagreb: Humanitarna utrka 'Pahulja dobrote' za djecu s teškoćama u razvoju

"Mogli bi se pohvaliti mnogim vrijednim aktivnostima, djelima izraženim u značajnim financijskim iznosima, ali važnije i snažnije od toga nam donosi osjećaj da smo kroz sve to donijeli barem malo ljudske topline i zadovoljstva potrebitima u skladu s našim geslom 'mi pomažemo i služimo'", poručuju Lionsi

 

Lions Club Zagreb poziva na 1. Otvorenu, skijašku humanitarnu utrku 'Pahulja dobrote' koja će se održati 17. veljače s početkom u 18 sati na Sljemenu, Bijela livada.

Suorganizatori utrke su Lions Club Klopeinersee iz Austrije i Skijaški klub Medveščak. Utrka je otvorenog tipa, prijave se primaju u kućici Medvešćaka gdje možete preuzeti i startne brojeve. Cijena kotizacije je 150 kuna, a za djecu mlađu od 14 godina, uz pratnju roditelja, sudjelovanje je besplatno.
"Sav prihod humanitarne utrke namijenjen je kupnji ljuljačke za djecu s teškoćama u razvoju koja će biti postavljena u suradnji s Parkom prirode Medvednica. Ne prepustite akciju te zabavu na našem Sljemenu", poručuju iz Lions Cluba Zagreb.

Međunarodna organizacija Lions Club začeta je u snovima Melvina Jonesa, pripadnika Chicago osiguranja. On nije mogao shvatiti zašto lokalni poslovni klubovi, jednog od kojih je i sam bio aktivni clan, ne prošire polje djelovanja. Zašto se umjesto uskog interesa za poslove ne počnu zanimati za unapređenje i dobrobit okolice i svijeta. 

Medunarodna Udruga Lions Klubova je danas najveća uslužna organizacija u svijetu, s više od 1,4 milijuna članova u više od 43,300 klubova u 714 regija koje pokrivaju 182 zemlje i geografske regije. Lions Clubovi nisu društvenog karaktera, iako postoji društvena korist u pripadanju klubu. Članovi Lions Clubova koriste svoje vrijeme, vještine i dobra da bi sakupili fondove za donacije, kako u njihovim sredinama tako i internacionalno.

"Lions klub Zagreb danas ima 41 člana koji aktivno djeluju na kulturnom, znanstvenom, poslovnom, profesionalnom i javnom području. Nakon 25 godina rada i humanitarnog djelovanja mogli bi se pohvaliti mnogim vrijednim aktivnostima, djelima izraženim u značajnim financijskim iznosima, ali važnije i snažnije od toga nam donosi osjećaj da smo kroz sve to donijeli barem malo ljudske topline i zadovoljstva potrebitima u skladu sa našim geslom 'mi pomažemo i služimo'", zaključuju iz Lions Cluba Zagreb.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti