STKI Samobor i Sveta Nedelja: Održan međunarodni Božićni turnir za stolnotenisače u kolicima

Bila je to prilika da se na jednom mjestu nađe čak petero hrvatskih paraolimpijaca: stolnotenisačice Sandra Paović, naša zlatna paraolimpijka, zatim Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić, te atletičari Velimir Šandor i Marijan Presečan

 

 

U subotu, 17. prosinca u 10 sati, u sportskoj dvorani Synergia Konzum u Samoboru, održan je u organizaciji Stolnoteniskog kluba osoba s invaliditetom Samobor i Sveta Nedelja međunarodni stolnoteniski Božićni turnir za igrače u kolicima, kategorije 1-5, na kojem su pobjedu odnijeli Tomislav Špalj iz Hrvatske iz kategorije 4, Primož Kancler iz Slovenije iz kategorije 3 i Anđela Mužinić iz Hrvatske, kategorija 3-4.

Uz igrače i domaćina Viktora Jozića, predsjednika STKI-a Samobor i Sveta Nedelja, svoj obol Božićnom turniru dali su Mirela Šikoronja Ivančin - glavna trenerica hrvatske stolnoteniske reprezentacije, Dragan Rakić - predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza osoba s invaliditetom i izaslanik Ratka Kovačića, predsjednika Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Emil Gubica - izbornik Hrvatske paraolimpijske reprezentacije u stolnom tenisu, Darko Matić, glasnogovornik Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Krunoslav Znika, predsjednik Stolnoteniskog kluba Samobor, koji je sve pozdravio i u ime gradonačelnika Samobora.

"Svake godine radi se sve veći pomak u kvaliteti organizacije natjecanja. Pobjednici ste svi!“, poručio je igračima Rakić u uvodnom govoru dobrodošlice.

Predsjednik STKI-a Samobor i Sveta Nedelja istaknuo je da je ovogodišnji turnir najmasovniji i najkvalitetniji, jer došlo je više od dvadesetak natjecatelja.

Bila je to prilika da se na jednom mjestu nađe čak petero hrvatskih paraolimpijaca: stolnotenisačice Sandra Paović, naša zlatna paraolimpijka koja je došla kao potpora suprugu Danielu i ostalim igračima, zatim Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić, te atletičari Velimir Šandor i Marijan Presečan. Pavao Jozić, prvi igrač svijeta na juniorskoj rang listi koja je aktualna od 1. siječnja 2016., u svojoj kategoriji 6 - muški, također je došao pružiti potporu stolnotenisačima.

Glasnogovornik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Darko Matić darivao je slikom Sandru Paović u ime Zagrebačke županije i Stolnoteniskog kluba osoba s invaliditetom 'Uspon' iz Velike Gorice, zahvalivši joj se na suradnji i postignutim rezultatima na Paraolimpijskim igrama u rujnu 2016. godine.

Pravo nastupa imali su svi igrači s međunarodnom i nacionalnom klasifikacijom svoje zemlje iz koje dolaze, tako da je uz hrvatske došlo troje slovenskih igrača.

U petosatnom natjecanju mečevi su odigrani na stolovima marke Joola i Tibhar, s bijelim plastičnim lopticama marke Joola. Sudili su licencirani suci. Vrhovni sudac bio je Slavko Šišak, sudac s međunarodnom licencom, koji jedini ima pravo tumačenja Propozicija natjecanja u skladu sa svim međunarodnim propisima ITTF-a.

Organizator je osim sportskih trofeja osigurao i novčane nagrade: za prvo mjesto 1.000,00 kuna, za drugo mjesto 750,00 kuna, a za treće 500,00 kuna. Turnir su posjetili i Djed Mraz i Baka Mrazica, koji su prisutne počastili bombonima.

"Ovo je bio jedan od jako dobro organiziranih turnira. Najbolje od svega je što je okupio igrače u kolicima u Hrvatskoj i što je međunarodnog karaktera, jer su bili prisutni i slovenski igrači. Organizacija je bila na izuzetno zavidnom nivou, a sistem natjecanja vrlo interesantan i jako koristan za igrače. Mogu samo poželjeti STKI-u Samobor i Sveta Nedelja da nastavi ovako raditi i organizirati i dalje ovakve turnire“, rekao je Rakić za kraj.

Domaćin Viktor Jozić zaželio je svima sretne božićne i novogodišnje blagdane, izrazivši zadovoljstvo prisutnošću velikog broja igrača.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti