Udruga slijepih Istarske županije: Turnir u pikadu povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Sredstva za turnir osigurana su putem proračuna Grada Poreča u sklopu projekta "Zaštite i unapređenja kvalitete života slijepih osoba u Istarskoj županiji"

 

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i 65. godišnjice postojanja Udruge slijepih Istarske županije, u prostorijama podružnice Poreč održan je ekipni i pojedinačni turnir u pikadu. Turnir je organizirala predsjednica podružnice Poreč Olimpija Meden i predsjednik Udruge slijepih Istarske županije Zlatko Kuftić, a sredstva su osigurana putem proračuna Grada Poreča u sklopu projekta "Zaštite i unapređenja kvalitete života slijepih osoba u Istarskoj županiji“.

Za logistiku su bile zadužene Ana Novak i Ljubica Vukas. Suci turnira bili su Danilo Piutti i Denis Serblin.

Prijateljski turnir održao se između Medobčinskog udruženja slepih in slabovidnih Koper i Udruge slijepih Istarske županije, u kojem je pikado ekipa Udruge slijepih Istarske županije pobijedila sa 7:5.

Ekipu udruge slijepih Istarske županije predstavljali su Željko Čižmešija, Andrea Milotti, Zlatko Močenić i Zlatko Sandrić, a plasman je slijedeći:

U pojedinačnoj konkurenciji u kategoriji B1 natjecatelji bez ostatka vida bez ostatka sudjelovalo je pet natjecatelja: 3. mjesto Zlatko Sandrić, Pula, 2. mjesto Aleksandar Ninković, Koper, 1. mjesto Željko Čižmešija, Poreč.

U kategoriji B2 natjecatelja s ostatkom vida sudjelovalo je četiri natjecatelja: 3. mjesto Elvis Vujić, Koper, 2. mjesto Andrea Milotti, Poreč, 1. mjesto Željko Starc, Koper.

Z. Kuftić

 

Povezane vijesti