Sandra Paović: Postala sam zaštitno lice Crvenog križa i prikupljat ću sredstva za ortopedska pomagala

Zlatna paraolimpijka isto tako namjerava sve više vremena provoditi uz supruga Daniela Lazova i biti mu potpora u svakodnevnim treninzima, pripremajući se zajednički za Europsko prvenstvo u stolnom tenisu

 

"Ako imate kod kuće nešto što ne koristite, a mogli bi pomoći bolesnima, ozlijeđenima, osobama s invaliditetom, molim da se uključite u projekt Crvenog križa. Ovih dana krenut će sa svojim reklamama i promidžbama, Nadam se da će biti usješan i da će se dovoljno skupiti za sve koji pomoć trebaju“, apel je Sandre Paović, nadavno imenovane predstavnice Crvenog križa, za pomoć prikupljanja ortopedskih pomagala i drugih stvari.

Međunarodni dan osoba s invaliditetom i 70. obljetnica rada URIHO-a, Ustanove za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, obilježeni su u ponedjeljak, 28. studenog, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu svečanošću pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Tom prilikom je Zagrebački športski savez osoba s invaliditetom kao i svake godine dodijelio povelje, priznanja i zahvalnice za vrhunska sportska ostvarenja i promicanje sporta osoba s invaliditetom u Gradu Zagrebu i onima koji su doprinijeli boljim uvjetima rada Saveza i članica. Sandri Paović dodijeljeno je priznanje kao najboljoj sportašici – Paraolimpijski sportovi, za osvojenu zlatnu medalju u stolnom tenisu na Paraolimpijskim igrama u Brazilu 2016. godine, nakon čega smo je zamolili da nam objasni kako se snalazi u nedavnom, točnije rečeno 25. studenog, imenovanju za predstavnicu Crvenog križa.

"Mislim da je to jedan hvale vrijedan projekt, prekrasan. Sretna sam i počašćena što su mene izabrali kao zaštitno lice. Znači skupljat će se po cijeloj Hrvatskoj, i od donatora i od ljudi, od svih koji žele pomoći, kako bi se prikupila sredstva poput štaka, kreveta, kolica, bilo što za osobe s invaliditetom ili bolesne ljude, za kratko ili duže vrijeme, kada im država na vrijeme ne može izaći u susret i nisu u financijskoj mogućnosti. Nadam se da će se svi odazvati ovom projektu“, rekla je Sandra Paović nakon dodjele priznanja ovogodišnjim laureatima.

Projekt prikupljanja stvari kreće od 2. prosinca i trajat će nekoliko mjeseci, sve dok će imati potporu Hrvatske radiotelevizije i svih građana.

Uz to što će predstavljati Crveni križ, Paović namjerava sve više vremena provoditi uz svog supruga Daniela Lazova i biti mu potpora u svakodnevnim treninzima, pripremajući se zajednički za Europsko prvenstvo u stolnom tenisu.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti