Domagoj Glažar: Novinar In Portala novi je državni prvak u šahu za osobe s invaliditetom

U ekipnom dijelu natjecanja ekipa ŠK 'Stjepan Bosak' - URIHO uvjerljivo je obranila naslov sa svih pet pobjeda ispred ekipe SSOI KKŽ – ŠKOI Đurđevac, dok su treći bili igrači SSI Brodsko-posavske županije

Domagoj Glažar

Od 20. do 23. listopada održane su Sportsko rekreativne igre i prvenstvo Hrvatske u šahu za osobe s invaliditetom, u prekrasnom ambijentu hotela Dijamant u Poreču. Igre su okupile 330 natjecatelja koji su se nadmetali u šahu, pikadu, kuglanju, boćanju te visećoj kuglani.

Na šahovskom turniru pobijedio je novinar In-Portala, majstorski kandidat Domagoj Glažar iz Šahovskog kluba 'Stjepan Bosak' - URIHO sa 6.5 bodova iz sedam partija. Drugo mjesto osvojio je Krsto Kovačević iz istog šahovskog kluba sa 5.5 bodova, dok je treći bio Damir Lović iz Slavonskog Broda sa 5 bodova.

U ekipnom dijelu natjecanja ekipa ŠK 'Stjepan Bosak' - URIHO uvjerljivo je obranila naslov sa svih pet pobjeda ispred ekipe SSOI KKŽ – ŠKOI Đurđevac, dok su treći bili igrači SSI Brodsko-posavske županije.

Ekipu 'Bosakovaca' predstavljali su Denis Rosandić, Domagoj Glažar, Radoslav Čosić i Krsto Kovačević.

Natjecanje je bilo iznimno kvalitetno, vrhunski organizirano, a sudac Mate Ivančić se pobrinuo da sve prođe u fer i sportskom okruženju.

 

Damir Fatušić, predsjednik Šahovskog kluba 'Stjepan Bosak' - URIHO, nije krio oduševljenje ostvarenim rezultatima.

"Što reći? Mogu samo opet čestitati svojoj ekipi, ali i dečkima pojedinačno. Ponosan sam na vas jer iz godine u godinu potvrđujete da ste najbolji i da ste dio najjačeg kluba koji okuplja šahiste s invaliditetom u Hrvatskoj, a vjerujem i šire. Čestitke i našim suparnicima i prijateljima koji nas svojom kvalitetom tjeraju da konstantno napredujemo. Natjecanje je bilo uistinu iscrpljujuće i to je nešto na čemu treba poraditi u budućnosti, no o tome ćemo kada za to dođe vrijeme. Sada treba proslaviti, odmoriti se i napuniti baterije za završnicu šahovske sezone - priča još nije gotova. No, vjerujem da iz dana u dan opravdavamo podršku koju dobivamo sa svih strana. I ovim putem hvala svima koji nas prate na ovom našem putu", kazao je Fatušić.

“Sretan sam što već treću godinu zaredom osvajam naslov prvaka Hrvatske. Ove godine sam se dobro pripremio jer sam imao jaku konkurenciju. Istakao bih prvenstveno klupskog kolegu Krstu Kovačevića koji je također pokazao odličnu igru ,a nijanse su odlučile. Naglasio bih da je prvenstvo bilo iznimno naporno. Igrali smo 12 partija kroz dva dana. Moramo se svi zajedno organizirati i pokušati osnovati šahovski savez osoba s invaliditetom. Ovo je prvenstvo pokazalo da nema na vidiku novih, mladih šahista s invaliditetom. To je jedan od velikih problema pa ovim putem pozivam sve zainteresirane da se uključe u rad klubova”, rekao je Glažar.

“Na kraju bih se osvrnuo na jedan detalj. Organizatori natjecanja trebali bi uvesti nagrade na državnim prvenstvima, bilo predmetne ili novčane kao i kod turnira iste kategorije kod zdravih osoba. Nismo ništa manje vrijedni kao šahisti s invaliditetom, a u mnogim stvarima smo i bolji. Zbog zdravstvene situacije ulažemo više truda u svim segmentima natjecanja”, zaključio je Glažar.

In Portal

 

Povezane vijesti