Memorijal Stjepan Bosak: Domagoj Glažar briljirao na turniru koji okuplja šahiste s invaliditetom

"Rezultat je manje bitan, važnije je samo druženje. Svima nam je falio naš prerano preminuli prijatelj Marko Damjanović“, kazao je drugoplasirani Krsto Kovačević

 

Novinar In Portala Domagoj Glažar briljirao je na 17. šahovskom Memorijalu 'Stjepan Bosak' koji se održao proteklog vikenda u Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava. Šahovski turnir održava se u spomen na jednog od osnivača i prvog predsjednika Udruženja distrofičara Hrvatske (sadašnji Savez društva distrofičara Hrvatske).

Turnir su otvorili  predsjednik ZŠS Nenad Škare i Milan Čolić, pomoćnik pročelnika za sport i mlade, a prisutnima se obratio i ravnatelj ustanove Uriho Josip Držaić te ravnateljica Centra Dubrava Tatjana Tarandek.

U jakoj konkurenciji nastupilo je 29 natjecatelja, koji su došli iz Udruge osoba s invaliditetom 'Loco Moto' iz Slavonskog Broda, ŠK 'Picok' Đurđevac, Udruga IR Dubrava, ŠK Silent iz Zagreba, COO Dubrava te ŠK 'Stjepan Bosak'- URIHO.

Igralo se devet kola po švicarskom sustavu (FIDE varijanta) s tempom od 10 minuta plus dodatak od 5 sekundi po svakom odigranom potezu, a sudio je fide majstor i međunarodni sudac Denis Rosandić.

Domagoj Glažar, član ŠK Stjepan Bosak–URIHO, tijesno je pobijedio sa 7.5 bodova, pola boda više od drugoplasiranog Krste Kovačevića (ŠK Stjepan Bosak–URIHO) dok je treće mjesto osvojio Radoslav Ćosić (ŠK Stjepan Bosak–URIHO).

"Do sada sam desetak puta sudjelovao na Memorijalu. Svaki puta se radujem dolasku, druženju te susretu sa starim prijateljima. Ove godine je bilo iznimno kvalitetna konkurencija i sretan sam što sam pobjednik“, rekao je Domagoj.

"Turnir je bio jako dobar. Organizacija je bila na vrlo visokoj razini. Rezultat je manje bitan, važnije je samo druženje. Svima nam je falio naš prerano preminuli prijatelj Marko Damjanović“, kazao je drugoplasirani Krsto Kovačević.

Svečano zatvaranje i podjelu nagrada izvršio je dopredsjednik Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom Želimir Gulan kojem se pridružio i tajnik Zagrebačkog šahovskog saveza Krešimir Podravec.

 

Najbolji mladi igrač bio je Darel Tarbuk iz Centra Dubrava s osvojenih 2.5 bodova.

Najbolja šahistica je bila Kristina Komljenović (članica ŠK Silent), a najbolji igrač iznad 50 godina bio je Ivan Martić (Udruga Loco Moto).

Medijski pokrovitelj XVII. šahovskog memorijala 'Stjepan Bosak' bio je In-Portal, prvi news portal za osobe s invaliditetom.

"Prije svega, htio bih zahvaliti svim sponzorima 17. Memorijala 'Stjepan Bosak' - Jadranskom osiguranju, Školskoj knjizi i Roto dinamicu. Nezaobilazne zahvale, naravno, idu i ustanovi URIHO te Centru za odgoj i obrazovane Dubrava. Bez svih njih ovaj turnir ne bi bio moguć, kao ni bez pomoći Zagrebačkog šahovskog saveza i naših prekrasnih volontera. Čestitam svim igračima, posebno igračima iz redova našeg kluba, a našim gostima unaprijed upućujem poziv na 18. Memorijal iduće godine.“ rekao je Damir Fatušić, predsjednik ŠK Stjepan Bosak–URIHO.

Ljubitelji šaha među osobama s invaliditetom 'Bosakovce' mogu kontaktirati na stranici stjepanbosak.com ili na Faceboku (Šahovski klub Stjepan Bosak-.URIHO).

In Portal

 

Povezane vijesti