Društvo Naša djeca Varaždin: Igraonica za djecu s teškoćama u razvoju

Program se zalaže za  poticanje razvoja senzomotoričkih  i motoričkih vještina

 

Društvo Naša djeca Varaždin organiziralo je igraonicu za djecu s poteškoćama u razvoju. Voditeljica Ana Konjević napravila je raznovrstan program za djecu predškolske i školske dobi koji  obuhvaća djecu s teškoćama u intelektulanom funkcioniranju, ADHD-om, cerebralnom paralizom te poremećajima iz autističnog spektra.
Programi se organiziraju grupno jednom tjedno u trajanju od dva školska sata.

Iz društva poručuju kako  se zalažu za poticanje razvoja senzomotoričkih i motoričkih vještina te će raditi na napredovanju kongnitivnih, jezičnih te oralno-motoričkih sposobnosti djeteta i razvoju grafomotoričkih i perceptivno-motoričkih vještina.

Igraonica će biti namjenjena i razvoju stvaralaštva i kreativnosti. Razvija se pozitivna slika o osobi, o njenom mišljenju, pažnji i koncentraciji. Tu se stječe spoznaja o svijetu. Uči se usvajanje i razvijanje percepcije i osjetnih sposobnosti, govora i drugih oblika komunikacije.

Igraonica se izvodi pod stručnim vodstvom profesora edukacijske-rehabilitacije.
Zadaća te igraonice je  poticanje djetetovog tjelesnog, intelektualnog i socio-emocionalnog razvoja gdje se vodi računa o djetetovim individulanim potrebama, mogućnostima i razvoju njegove sposobnosti.

Za dodatne informacije zainteresirani se mogu obratiti voditeljici Ani Konjević putem e-maila:  ana.konjevic84@gmail.com, ili na broj mobitela 091/169 98 63 također i na broj udruge 042/ 320 588 ili na njihovoj web stranici: http://www.dnd-varazdin.hr/ .

Udruga je osnovana u mjesecu svibnju 1951. godine. Od samih početaka pa do današnjih dana DND-e okuplja djecu i mlade na način da mogu odabrati stvaralačku aktivnost u skladu sa svojim interesima i željama. Djeca i mladi u radionicama stječu nove prijatelje, razvijaju se kroz igru, učenje, savladavaju kreativne i razne zadatke koje njihovi voditelji pomno i stručno postavljaju pred njih s ciljem da potaknu njihove vještine, sposobnosti, mogućnosti i otkriju talente.  Sve to djeca i mladi pokazuju na svojim produkcijama i programima koji su uvijek odlično posjećeni.
 

Tekst: Domagoj Glažar