Osoba s multiplom sklerozom koja pati i od artritisa

PITANJE: F. V. (29) Osjećam bolove u kostima, a liječnik kaže da je artritis. Čula sam da je to povezano s kiselošću organizma i da bi bilo korisno piti zeolit.

 

Prije dvije godine dijagnosticirana mi je multipla skleroza pa me zanima da mi napišete više o zeolitu i smijem li ga uzimati s drugim lijekovima.

ODGOVOR: Zeoliti su minerali čije je nastajanje započelo prije 100 milijuna godina, kada su iz mora izranjali vulkani, dijeleći pritom kontinente, stvarajući planine i formirajući današnji izgled planeta Zemlje.

Trgovci zeolitom tvrde, bez znanstvenih dokaza, da zeolit izbacuje toksične teške metale i druge kemikalije. Dokazano je da zeolit povisuje pH, odnosno potiče lužnatost organizma. Naime, kiselost organizma je problem jer u takvom tijelu odlično napreduju patogeni i kancerogene stanice, pa bi eventualne koristi zeolita mogle biti baš zbog stvaranja bazičnosti i eventualnog onemogućavanja napretka patogenih organizama. Ali i to je prilično neistraženo područje. Oni koji ga prodaju i zagovaraju ističu da svojim djelovanjem uklanja umor, Prevenira aterosklerozu, visoki krvni tlak, moždani i srčani udar i trombozu donjih ekstremiteta, olakšava i omogućuje kemo i radioterapiju, regenerira i ubrzava oporavak, čisti organizam od kemijskih toksina, suzbija i smanjuje rast tumora, regulira razinu šećera i masnoće u krvi, sprečava razvoj arterioskleroze, sprječava komplikacije dijabetesa, uklanja mučnine, nadutost kod upale i ciroze jetre, smanjuje bol, ukočenost i poboljšava pokretljivost zglobova, povoljno utječe na strukturu i vlažnost kože te eliminira gljivična oboljenja kože, pomaže kod paradentoze i plaka, te kod bolesti i oštećenja sluznice usne šupljine, izbjeljuje zube. Rusi su davali zeolit djeci izloženoj radijaciji u Černobilu, pa postoje teze da pomaže i u uklanjanju zračenja. Američki znanstvenici iz Lifelink Pharmaceuticalsa u Ohiou su 2005. godine 14 mjeseci pratili stanje 65 ljudi s uznapredovalim stadijem raka. Svi su primali visoke doze zeolita, a na koncu studije 51 osoba je bila izliječena, dok ih je još šest bilo živo, ali su se i dalje borile s rakom. Međutim, studija nije nikad objavljena niti se pratilo daljnje stanje oboljelih.

Nemojte piti zeolit sumnjivog porijekla tj. onaj koji nije kupljen u ljekarni, onaj namijenjen za životinjsku upotrebu, čišćenje vode ili za poljoprivredu jer bi moglo doći do trovanja. Tijekom korištenja zeolita trebate piti više vode nego obično jer potiče dehidraciju. Ako pijete neke lijekove, zeolit može utjecati na njihovu apsorpciju.

In Portal

 

Povezane vijesti