Španjolska domaćin Svjetskog prvenstva u nogometu za slijepe 2018. godine

Prvi favorit turnira je ponovno Brazil, koji se titulom svjetskog prvaka kitio čak pet puta, dok će mu glavni konkurent biti, a tko drugi nego reprezentacija Argentine

 

Glavni grad Španjolske, Madrid, izabran je za domaćina Svjetskog prvenstva u nogometu za slijepe 2018. godine. Natjecanje će se održati od 17. do 25. lipnja, a na njemu će se prvi puta u povijesti natjecati 16 momčadi, čak četiri više nego na prošlom prvenstvu u Tokyu 2014. godine.
Svjetsko prvenstvo u Madridu bit će sedmo po redu, a predsjednik IBSA nogometnog saveza Ulrich Pfisterer istaknuo je kako je veoma sretan što će upravo glavni grad Španjolske ugostiti ovako važnu manifestaciju. “Španjolska je bila ključna u predstavljanju nogometa za slijepe Europi i njegovom dovođenju na taj kontinent. Oni imaju odlične uvjete i uvjeren sam da će njihove organizacijske vještine, kao i gostoljubivost, biti na vrhunskom nivou.”
Prvi favorit turnira je ponovno Brazil, koji se titulom svjetskog prvaka kitio čak pet puta: 1998., 2000., 2010. i 2014. godine, dok će mu glavni konkurent biti, a tko drugi nego reprezentacija Argentine, koja se može pohvaliti dvostrukom titulom svjetskog prvaka.

Izvor: HPO