Goalball u Veneciji: Slijepi i slabovidni reprezentativci Hrvatske nisu se popeli na pobjedničko postolje

Hrvatska je u skupini igrala s Rumunjskom i pobijedila ih 11:4, no u preostale dvije utakmice hrvatski su reprezentativci upisali dva poraza

 

U Veneciji je završen 10. Međunarodni goalball turnir, prvenstvo na kojemu je nastupilo osam ekipa podijeljenih u dvije skupine. Za one neupućene, goalball je sportska igra s loptom namijenjena slijepim i slabovidnim osobama, a disciplina je uvrštena i u paraolimpijske igre.

Naši su reprezentativci u konačnom poretku zauzeli 6. mjesto. Hrvatska je u skupini igrala s Rumunjskom i pobijedila ih 11:4, no u preostale dvije utakmice hrvatski su reprezentativci upisali dva poraza. Bolje su bile reprezentacije Češke i Ukrajine, slavile su rezultatom 12:2, odnosno 11:1.

U grupi je Hrvatska zauzela 3. mjesto i u četvrtfinalu igrala protiv reprezentacije Švedske. Nažalost, hrvatska je reprezentacija izgubila 12:2 i Šveđani su prošli dalje u polufinale. U finalu su Šveđani igrali s Češkom i u zanimljivoj utakmici zabilježili poraz od 11:4 .

Česi su osvojili zlato, a za brončanu medalju snage su odmjerile reprezentacije Ukrajine i Slovenije. Bronca je pripala Ukrajini nakon pobjede 9:4.

M. D. 

 

Povezane vijesti