Udruga Sjena: Uspjeli smo, djeca s Rudeša - CZOO Goljak sele u bolje prostore

Trošna montažna drvena baraka koja je predviđena za rušenje još prije desetak godina svakodnevno ugrožava boravak tridesetoro djece koja bi se tamo trebala školovati, rehabilitirati, razvijati svoje sposobnosti

 

Iz udruge Sjena upozoravali su da školi pri Centru za odgoj i obrazovanje Goljak, podružnica Rudeš ,koju pohađaju djeca s teškim oštećenjem prijeti urušavanje čime je djeci u navedenoj ustanovi ugroženo zdravlje i sigurnost. Sabina Lončar, uvidjevši da Centar za odgoj i obrazovanje Goljak i Grad Zagreb kao osnivač ne poduzimaju ništa, prvi put u povijesti Hrvatske sudske prakse podnijela je tužbu za diskriminaciju vlastitog djeteta s invaliditetom, kćerke Seline, kojoj se kao i ostaloj djeci krše prava već godinama. Trošna montažna drvena baraka koja je predviđena za rušenje još prije desetak godina svakodnevno ugrožava boravak tridesetoro djece koja bi se tamo trebala školovati, rehabilitirati, razvijati svoje sposobnosti. Priča je konačno dobila sretan epilog: naime temeljem zaključka gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića djeca s Rudeša sele u Banjavčićevu 16.

"Presretni smo da smo se napokon maknuli s mrtve točke i krenuli u rješavanje problema Goljaka",rekla nam je Sabina Lončar iz udruge Sjena.

"Teško je bilo vjerovati da ćemo doživjeti ovaj dan jer smo godinama slušali samo prazna obećanja. Naš sljedeći korak će biti prijedlog da se uključe stručni djelatnici škole, roditelji i djeca vezano za prilagodbu novog prostora kako bi ta prilagodba to zaista i bila. Nadamo se da će ova priča biti vjetar u leđa svima. Uz trud i upornost rezultati će doći."

Dopis Grada Zagreba o rješavanju preseljenja djece u cjelosti možete pročitati na Facebook stranici Udruga Sjena: www.facebook.com/UdrugaSjena/?fref=ts.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti