Ravnateljici nagrada jer je na mjesto školske tajnice zaposlila osobu s invaliditetom

"Hvala na nagradi, ali mi smo nagrađeni već time što smo u svojoj školi dobili jednu mladu, stručnu i kompetentnu djelatnicu", kazala je Vesna Šimić

Ravnateljica brodske OŠ Vladimira Nazora Vesna Šimić primila je danas u Slavonskom Brodu nagradu za poslodavca osobe za osobe s invaliditetom. Ona je na radnom mjestu školske tajnice zaposlila ženu s 80-postotnim tjelesnim oštećenjem, pruživši joj tako priliku da nakon završetka fakulteta uđe u svijet rada.

Povjerenstvo za osobe s invaliditetom nagradilo ju je kao poslodavca koji je prepoznao mogućnosti invalidne osobe i omogućio joj da radi posao koji najbolje odgovara njezinoj preostaloj radnoj sposobnosti. - Hvala na nagradi, ali mi smo nagrađeni već time što smo u svojoj školi dobili jednu mladu, stručnu i kompetentnu djelatnicu. Njezini nedostaci nisu nikakva prepreka za dobro obavljanje posla. Nadam se kako će i drugi poslodavci prepoznati i slijediti naš primjer – kazala je Vesna Šimić.

Odlukom povjerenstva, godišnje nagrade za volonterski angažman pojedinaca dodijeljene su Almi Marković, Draganu Rončeviću i Goranu Kljufasu.

VLM

Fhoto: Ivica Galović/PIXSELL