Anketa: Vaš stav o odnosu medija prema osobama s invaliditetom

Invaliditet je manja smetnja osobama koje s njim žive, no društvo i mediji ga ne razumiju i prezentiraju ga na iskrivljen način

 

Odnos medija i osoba s invaliditetom u mnogočemu je poseban. Novinari često iz straha, neznanja ili predrasuda izbjegavaju izvještavati o osobama s invaliditetom. Ne znaju kako im pristupiti i koju terminologiju koristiti, a kada izvještavaju, onda je to najčešće u kontekstu naglašavanja invaliditeta te veličanja postignuća ili životne tragedije. Invaliditet je manja smetnja osobama koje s njim žive, no društvo ga ne razumije i gleda ga na iskrivljen način.

Želite li sudjelovati u istraživanju o prezentaciji invaliditeta u medijima ispunite anketu na poveznici: 

Vaši iskazi omogućit će utvrditi kako mediji utječu na stavove o osobama s invaliditetom. Anketu mogu ispuniti samo punoljetne osobe.

Točni ili netočni odgovori ne postoje, važni su vaši stavovi i mišljenja. Svi odgovori koje ćete dati u ovom istraživanju nikako se ne mogu povezati s vama osobno. Anonimnost je zajamčena.

Ispunjavanje ovog upitnika traje oko deset minuta. Vaše je pravo ne odgovoriti na bilo koje od pitanja na koje ne želite odgovoriti ili za koje niti približno ne možete ocijeniti kako biste odgovorili. Također, ispunjavanje ankete možete prekinuti u svakom trenutku.

U slučaju da vam je potrebna bilo kakva informacija ili imate nejasnoća pri ispunjavanju upitnika slobodno se obratite na mail osimediaistrazivanje@gmail.com.

In Portal