Zašto je predsjednica Grabar-Kitarović razriješila povjerenicu za zviždače Vesnu Balenović

Vesna Balenović nije iznenađena odlukom da je se razriješi dužnosti što je, kaže, samo potvrdilo njezine sumnje da ju je predsjednica "imenovala iz formalnih razloga, bez iskrene želje za suradnjom"

 

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović razriješila je Vesnu Balenović s mjesta povjerenice za zviždače nakon potvrđene informacije kako je Udruzi "Zviždač" 2011. godine Ina uplatila donaciju od 500 tisuća kuna, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

Odluka je donesena nakon potvrđene informacije kako je Udruzi "Zviždač" 2011. godine Ina uplatila donaciju od 500 tisuća kuna, što predsjednica Republike Hrvatske nije znala u trenutku imenovanja Vesne Balenović povjerenicom.

Predsjednica drži kako je prihvaćanjem takve donacije nepovratno narušena vjerodostojnost i nepristranost V. Balenović, inače dugogodišnje predsjednice Udruge "Zviždač", kao njezine povjerenice za zviždače.

Vesna Balenović nije iznenađena odlukom hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da je razriješi dužnosti što je, kaže, samo potvrdilo njezine sumnje da ju je predsjednica "imenovala iz formalnih razloga, bez iskrene želje za suradnjom i namjere da stvarno pomogne zviždačima i bori se protiv kriminala i korupcije".

Požalila se i da u protekla četiri mjeseca na Pantovčaku nije bila pozivana na redovite koordinacije i brifinge.

"Predsjednica se oglušila na sve moje zamolbe da me primi sa pojedinim zviždačima, da sasluša njihove probleme i pokuša naći rješenje. Shvatila sam da smo prevareni. Na žalost, zbog potpune izolacije u kojoj sam bila na Pantovčaku od prvog dana, nisam imala prilike od Predsjednice zatražiti potporu donošenju Zakona o zviždačima ni pitati što je s Uredom za zviždače koji je obećala oformiti. Svakodnevno sam primala telefonske pozive i davala savjete zviždačima koji su dolazili u moj Ured", navela je Balenović u priopćenju.

Hina

Foto: Žarko Bašić/PIXSELL

 

Povezane vijesti