Maja Bonačić: 'Zaigrana pedala' za podizanje svjesnosti o poremećajima iz autističnog spektra

Maja Bonačić magistrica je psihologije i praktičarka terapije igrom za djecu s teškoćama u razvoju te predsjednica udruge Oblačić

 

Projekt ''Zaigrana pedala'' pothvat je 3u1 mame Maje Bonačić (naime, ona je Kalina mama, psihologinja i profesionalna sportašica), koja će povodom Svjetskog dana autizma, od 29. ožujka do 4. travnja, na biciklu obići dio Hrvatske (Zagreb – Rijeka – Rab – Zadar – Split – Ploče – Dubrovnik) kako bi svojim predavanjima istaknula važnost igre kao univerzalnog dječjeg jezika, ali i razbila predrasude vezane uz poremećaje iz autističnog spektra poput izjednačavanja autizma s mentalnom zaostalošću.

Maja Bonačić magistrica je psihologije i praktičarka terapije igrom, a terapiju igrom s djecom s dijagnozom PAS-a, pod supervizijom Claudija Mochija, provodi posljednih godinu i pol. Predsjednica je udruge Oblačić, nastale iz želje da se putem najrazličitijih programa i projekata (terapija igrom, psihološko savjetovanje, kreativne radionice, buvljaci razmjene, druženja roditelja...) ostvare i promiču jednaka prava na zdravo djetinjstvo za svu djecu i njihove obitelji, bez obzira na ekonomski status, poglavito kada je riječ o djeci s teškoćama u razvoju.

Projekt podržite širenjem glasa o istome, dolaskom na predavanje i/li uplatom donacije na HR3223400091110563711, jer iako se čitav projekt temelji na Majinom volonterskom angažmanu, određeni financijski troškovi su neizbježni.

Više o samom projektu doznajte putem www.zaigranapedala.com, a Majin blog (3u1mama.blogspot.com/) neka vam posluži kao izvor inspiracije u svakodnevnom životu.

Amlica Levak

 

Povezane vijesti