Na putu prema dolje: Ekipa ŠK 'Stjepan Bosak' – URIHO zabilježila još jedan poraz

Ligaško natjecanje nastavlja se 26. listopada u dvorani Doma sportova, pa ostaje nada da će preostala tri kola ŠK 'Stjepan Bosak' – URIHO uspjeti izboriti ostanak u III. ligi

 

Prva ekipa ŠK 'Stjepan Bosak' – URIHO upisala je četvrti poraz zaredom u III. Šahovskoj ligi. Ovog puta bili su nadigrani od momčadi ŠK 'PIK Vrbovec', koji su pobijedili tijesnim rezultatom 3,2-2,5.

Jedine dvije pobjede po pločama ostvarili su fide majstor Denis Rosandić i majstorski kandidat Krsto Kovačević, a remi je ostvario majstorski kandidat Domagoj Glažar. Poraze su ubilježili majstorski kandidat Alan Ognjačević, kapetan Zoran Matana i Vedran Sadiković. Novi poraz doveo je u pitanje ostanak ligi i sljedeće godine, jer šahisti 'Stjepana Bosaka' više ne ovise samo o rezultatima koje će sami ostvariti.

Druga ekipa ŠK Stjepan Bosak' – URIHO, koja igra u V. šahovskoj ligi, pobijedila je ekipu Zaprešića rezultatom 3,5-2,5. Ostvarena pobjeda plod je dobrog rada tijekom tjedna, za što je posebno zaslužan kapetan Luka Keller, koji je išao kod igrača u njihove domove pripremiti ih za susret.

Sljedećih mjesec dana je pauza u natjecanjima jer su na rasporedu Svjetsko prvenstvo za šahiste s invaliditetom u Srbiji, na kojem će boje Hrvatske braniti Krsto Kovačević iz ŠK 'Stjepan Bosak - URIHO, a potom se igra I. hrvatska šahovska liga u Bolu na Braču. Također se od 16. do 19. listopada u Poreču održava Državno prvenstvo za šahiste s invaliditetom.

Ligaško natjecanje nastavlja se 26. listopada u dvorani Doma sportova, pa ostaje nada da će preostala tri kola ŠK 'Stjepan Bosak' – URIHO uspjeti izboriti ostanak u III. ligi.

Ako ima ljubitelja šaha među osobama s invaliditetom, kontaktirajte ih na stranici www.skstjepanbosak.com, Twitteru ili na Facebook profilu (Šahovski klub 'Stjepan Bosak' – URIHO).

M. Damjanović