Udruga slijepih Istarske županije: Program osobne asistencije slijepima na istarskom poluotoku

 

Potpisivanjem Ugovora o radu obilježen je u prostorijama Udruge slijepih Istarske županije novi trogodišnji ciklus programa osobne asistencije slijepim osobama na području čitavog istarskog poluotoka pod nazivom PAUSI – program aktivnog uključenja slijepih Istre.

Financiran od strane Ministarstva socijalne politike i mladih sa 300.000 kuna na godišnjoj razini, program obuhvaća direktnu pomoć u kućanstvu onim slijepim osobama koje stanuju same, sa slijepim bračnim parom, ili pak onima čiji su videći ukućani teškog zdravstvenog stanja, pa nisu u stanju brinuti se za slijepu osobu.

Program, čija je voditeljica Katja Meden, a koordinator Zlatko Kuftić, predsjednik Udruge slijepih Istarske županije zapošljava četiri osobne asistentice: dvije za Pulu i okolicu, treću za zapadni i četvrti za za istočni dio te unutrašnjost Istre, od kojih je jedna ujedno i osoba s invaliditetom.

Osim direktne pomoći u kućanstvu, program ima za cilj sprečavanje izolacije i deinstitucionalizacije slijepih, mahom starijih osoba na području Istarske županije.

Zlatko Kuftić

 

Povezane vijesti