Udruga slijepih Istarske županije: Pozivom na broj 060 988 988 pomozite nam da izgradimo 'Kuću svjetla'

Projekt 'Vi ste naše svjetlo' je podržala i potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić. Pravo na samostalnost, neovisnost i mobilnost osnova je kvalitete života osoba s invaliditetom te predstavlja njihovo temeljno ljudsko pravo, što je ujedno i preduvjet neovisnom življenju

Udruga slijepih Istarske županije već nekoliko godina radi na projektu Edukacijsko rehabilitacijski centar slijepih Istre – Regionalni centar inkluzivnog turizma – Cukrići.

Trenutne aktivnosti projekta su prikupljanje sredstava za završetak izgradnje objekta "Kuće svjetla“ i uređenje Centra koja se provodi kroz aktualnu fazu ovog projekta nazvanu "Vi ste naše svjetlo“ i obuhvaća prikupljanje sredstava putem telefonskih poziva na broj 060 988 988 koji je dobivenputem tvrtke IT jedan d.o.o. na neodređeno vrijeme. Cijena poziva iznosi 6,25 kn po pozivu bilo iz fiksnih ili mobilnih mreža (uključujući PDV) i možete čuti detaljnije informacije o Centru u
Cukrićima koje će Vam ispričati glumac Dubravko Sidor. Napominjemo da se cijena ove usluge tarifira po pozivu, a ne po minutama.

Projekt "Vi ste naše svjetlo“ je podržala i potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić.
Pravo na samostalnost, neovisnost i mobilnost osnova je kvalitete života osoba s invaliditetom te predstavlja njihovo temeljno ljudsko pravo, što je ujedno i preduvjet neovisnom življenju. Svaka slijepa osoba teži ka jednom cilju, a to je potpuna integracija i ravnopravnost slijepih osoba u društvu. Izvršenje ovog projekta uvelike će utjecati na razvoj civilnog društva na području provedbe projekta; postizanje veće mobilnosti slijepih osoba, mogućnost samostalnog snalaženja u svakodnevnom životu, postizanje većeg senzibiliteta sredine prema rješavanju problema slijepih osoba i slično. Uvjeti života slijepih osoba i njihovih obitelji podignut će se na jedan viši nivo.
Zlatko Kuftić, predsjednik udruge