Održan sportsko-rekreativni 'Susret prijateljstva' osoba s intelektualnim teškoćama

U Domu Mate Parlov održan je 18. sportsko-rekreativni susret osoba s intelektualnim teškoćama 'Susret prijateljstva' u kuglanju i boćanju

Prizor sa susreta.

 

Susret je organizirala Udruga roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije - Pula i Dnevni centar za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula.

U ime organizatora, Udruge roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarke županije - Pula i Dnevnog centra za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula, skup je otvorio predsjednik Udruge Gvido Radolović. Gostima i sudionicima prigodnim riječima se obratila pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije Gordana Antić, zamjenica pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport grada Pule Elvira Krizmanić Marjanović i ravnatelj Osnovne škole Dr. Mate Demarina Medulin Jakov Batinović.

Ove godine u susretu je sudjelovalo 350 sudionika, te 32 učenika volontera iz Medicinske škole Pula. Plesnim, glazbenim i recitatorskim nastupom predstavile su se udruge, ustanove, škole i vrtići. Sudjelovali su učenici osnovnih škola škole Medulin, Šišan i Vodnjan, te Škole za odgoj i obrazovanje Pula, korisnici Centra za rehabilitaciju Pula, Rijeke i Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda, dječji vrtići Tići iz Vrsara i Mali svijet iz Pule. Sudjelovali su i korisnici iz Slovenije Obalno društvo 'Sožitje' iz Kopra, Varstveno delovni center iz Šentjura i MUC iz Braslovča, te članovi Udruge Roma Istre i Mateo Murlin iz Zavidovića iz BiH.

Članovi udruge su organizirali prigodni štand s likovnim radovima, a djelatnici Zemlje zabave iz Pule su animirali sudionike raznim kreativnim radionicama.

Sportsko-rekreativni program u kuglanju i boćanju obuhvatio je 48 natjecatelja podijeljenih u 11 ekipa - pet timova u boćanju, te šest ekipa u kuglanju kao i pojedinačno žene i muškarci u kuglanju.

U ekipnom natjecanju u kuglanju najbolji su bili članovi Udruge roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije - Pula, drugo mjesto su osvojili korisnici Dnevnog centra za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula, treće korisnici Centra za rehabilitaciju Pula, četvrto učenici Škole za odgoj i obrazovanje Pula i peto korisnici Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda - Pula.

Pojedinačno žene prvo mjesto osvojila je Ana Bilić iz Dnevnog centra za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula, drugo Debora Matticchio i treće Nataša Jovanović iz Udruge roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju.

Pojedinačno muški prvo mjesto osvojio je član Marino Kramar i z Udruge roditelja osoba s kombiniranim smetnjama, drugo mjesto Emir Selimović  iz Dnevnog centra za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula, te treće mjesto osvojio je Amir Ajanović iz Centra za rehabilitaciju Rijeka.

Najbolja ekipa u boćanju su korisnici Centra za rehabilitaciju Rijeka, drugo mjesto pripalo je natjecateljima Dnevnog centra za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula, a treće ekipi Športskom društvu 'Roller' iz Pule. Sudjelovale su i ekipe Udruge roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju i Centra za rehabilitaciju Pula.

Organizatori zahvaljuju na volontiranju učenicima Medicinske škole Pula i nastavnici Moniki Buršić.

Susret su pripremili i organizirali izvoditelji aktivnosti Vesna Radolović, Sandra Išić, Helena Pola, Šejla Piragić i Erica Vuković, a podržali su ga i financirali Istarska županija, grad Pula, Vodnjan, Rovinj, općine Funtana, Medulin, Marčana, Fažana, Sv. Lovreč, Tinjn, Svetvinčenat i Ližnjan, te donatori ACI, Erste banka, Izo d.o.o. Balići,  Zemlje zabave Pula, pizzerija Tivoli.

Udruga roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije obilježava 32 godine aktivnog rada, te broji 350 članova, od toga 140 osoba s intelektualnim teškoćama i popratnim tjelesnim i psihosocijalnim teškoćama, a Dnevni centar za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula obilježava 29. godišnjicu svog postojanja i broji 40 korisnika.

Udruga je korisnik podrške institucionalnom i organizacijskom razvoju udruga/neprofitnih organizacija Grada Pule.

 

In Portal

 

Povezane vijesti