ZAKLADA NEMA PREDAJE Otvoren natječaj za dodjelu dodatnih stipendija

Zbog neutrošenih sredstava u prvom javnom pozivu Zaklada Nema predaje odlučila je otvoriti dodatni odnosno novi natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima u školskoj i akademskoj godini 2023/24.

Josip Misić i Arijan Ademi.

 

Zaklada dodjeljuje dodatnih sedam stipendija. Kategorije za prijavu učenika završnih razreda srednje škole i studenata:

a) Stipendije za učenike završnih razreda/studente sportaše s invaliditetom (ukupno 3 stipendije);

b) Stipendije za učenike završnih razreda/studente po socioekonomskom statusu (ukupno 4 stipendije).

Natječaj je otvoren od 30. listopada 2023. do 10. studenog 2023. u 23:59 sati, a prijave uz svu dokumentaciju se dostavljaju isključivo elektronskim putem na e-mail adresu info@zakladanemapredaje.hr s naznakom 'Prijava za natječaj za dodjelu stipendija 'Nema predaje''.

Iznos stipendije

Iznos jedne mjesečne stipendije po učeniku/studentu iznosit će 160,00 eura, a stipendije se dodijeljuju za ukupno 10 mjeseci, dakle ukupan iznos stipendije je 1.600,00 eura po stipendistu.

Tko se može prijaviti?

Za sve učenike i studente koji se prijavljuju obavezno je članstvo u GNK Dinamo.

U prvoj kategoriji mogu se prijaviti učenici završnih razreda srednje škole i studenti s invaliditetom koji su ujedno sportaši. Obavezno je članstvo u sportskom klubu registriranom na području Republike Hrvatske.

U drugoj kategoriji mogu se prijaviti učenici završnih razreda srednje škole i studenti prema socioekonomskom kriteriju. Kandidati u ovoj kategoriji ne moraju biti sportaši. Kategorija se odnosi na mlade bez jednog ili oba roditelja, one koji su pod skrbništvom, ili koji su učenici i studenti iz obitelji u kojima mjesečni prihod po članu kandidatova kućanstva, ostvaren u razdoblju od 1. siječnja 2022. do 31. prosinca 2022. ne prelazi iznos od 310,00 eura. 

Podsjetimo, upravo je jedan od glavnih ciljeva zaklade pružati podršku talentiranim sportašicama i sportašima, ali i integracija osoba s invaliditetom u društvo te pomaganje na načelu socijalne solidarnosti.

Više o natječaju, uz punu dokumentaciju, možete pronaći ovdje.

 

Fotografija: Matija Habljak/Pixsell

Izvor: Zaklada ‘GNK Dinamo Nema predaje’

 

Povezane vijesti