Brigita Perković izabrana za novu predsjednicu Udruge distrofičara Virovitica

Nakon zahvale na izboru, predsjednica Perković iznijela je ambiciozan program za 2024. godinu. U njemu je niz aktivnosti i druženja te uključivanje u projekte i akcije te velik broj obljetnica prigodnih dana veznih uz invalide i ranjive članove društva

Brigita Perković

 

U prostorijama koje koriste virovitičke udruge, u petak je održana izvještajno-izborna skupština Udruge distrofičara Virovitica.

U uvodu je predsjednica Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH) Marica Mirić iznijela osnovne smjernice promjena u zakonskoj regulativi osoba s invaliditetom s posebnim naglaskom na osobne asistente.

Nakon izbora radnih tijela podneseni su i usvojeni izvješće o radu, izvješće Nadzornog odbora i financijsko izvješće za 2022. godinu.

Udruga distrofičara Virovitica aktivno je djelovala na poboljšanju uvjeta života svojih članova, okupljala članove na zajedničkim radionicama na kojima su izradili prigodne ukrase, koje se kasnije izlagali na štandovima. Udruga je sudjelovala u čitavom nizu projekta i aktivnosti.

Sva izvješća su usvojena jednoglasno. Zbog isteka mandata razriješeni su: dosadašnja predsjednica, dopredsjednik, Upravni i Nadzorni odbor te likvidator. Nakon 15 godina mjesto predsjednice napustila je Anđelka Bistrović-Nastić.

Na prijedlog dosadašnjeg Upravnog odbora za novu predsjednicu je izabrana Brigita Perković, a dopredsjednik je Zoran Prepelec.

U Upravni odbor, uz predsjednicu, izabrani su Tihomir Vukelić, Ivan Šabarić, Dalibor Gucek i Anđelka Bistrović-Nastić, dok su u Nadzorni odbor izabrani Branko Mažić, Zvonimir Prepelec i Ružica Mikulić. Nova predsjednica Brigita Perković ujedno će biti i likvidator udruge.

Nakon zahvale na izboru, predsjednica Perković iznijela je ambiciozan program za 2024. godinu. U njemu je niz aktivnosti i druženja te uključivanje u projekte i akcije te velik broj obljetnica prigodnih dana veznih uz invalide i ranjive članove društva.

Dosadašnja predsjednica Anđelka Bistrović-Nastić zahvalila se na dosadašnjoj uspješnoj suradnji, kako članovima Udruge distrofičara Virovitica, tako i Zajednici saveza osoba s invaliditetom Hrvatske.

 

Fotografija: M. Šolc

Izvor: icv.hr

 

Povezane vijesti