PULA Istarska županija osigurala više od 330 tisuća eura za domove za starije osobe

Istarska županija osigurala je gotovo 334 tisuća eura za provedbu plana sufinanciranja četiri doma za starije osobe čiji je osnivač, a namijenjeni su za isplate plaća i materijalnih prava radnika u 2023. godini, priopćeno je u srijedu iz ureda istarskog župana

Stare ruke, ilustracija.

 

Ugovore je potpisao istarski župan Boris Miletić zajedno s ravnateljicama Doma za starije osobe ‘Alfredo Štiglić’ u Puli, Doma za starije osobe ‘Domenico Pergolis’ u Rovinju, Doma za starije osobe Novigrad i Doma za starije osobe Raša.

- Dužnost je svake zajednice brinuti o osobama treće životne dobi, što upravo čini i Istarska županija koja trenutno sufinancira izgradnju domova za starije u Labinu i Pazinu, s 50 posto ukupne investicije, kao i dogradnju onog u Buzetu - rekao je župan Miletić.

Podsjetio je kako je Istarska županija nedavno predstavila projekt dogradnje i proširenja Doma ‘Alfredo Štiglić’ u Puli, a početkom mjeseca je potpisan i Ugovor o sufinanciranju ugradnje dizala u Domu za starije u Raši, za što je iz županijskog proračuna osigurano dodatnih 236 tisuća eura.

- Starije osobe nositelji bogatstva iskustva i mudrosti i zaslužuju imati najbolje moguće uvjete tijekom svog boravka u domovima za starije - poručio je Miletić.

Predstavnici svih potpisnika ugovora istarskih domova za starije zahvalili su županu i Istarskoj županiji na stalnoj pomoći i potpori koja je iznimno važna za pravilno funkcioniranje i osiguravanje podizanja kvalitete kako za radnike, tako i za korisnike domova.

Pojedinačno, Istarska županija je osigurala sredstva u iznosu od 157.836 eura za pulski Dom za starije osobe ‘Alfredo Štiglić’ Pula, 80 tisuća eura za Doma za starije osobe ‘Domenico Pergolis’ u Rovinju, 50 tisuća eura za Dom za starije osobe u Novigradu i 46 tisuća eura za Dom za starije osobe u Raši.

 

Izvor: Hina

 

Povezane vijesti