AUTIZAM NE POZNAJE PAUZU Traje prvi ljetni kamp za osobe s autizmom u Hrvatskoj

S prijavljenim polaznicima će tijekom ljetnih praznika raditi edukacijski rehabilitatori, psiholozi, logopedi, pomoćnici u nastavi, medicinske sestre, kineziolozi, fizioterapeuti te glazbeni i likovni terapeuti, a pozivu su se odazvali  i studenti koji žele iskoristiti slobodno vrijeme kako bi ovim ljudima osigurali ljeto puno zabave, druženja i usvajanja novih znanja

 

S krajem školske godine veliki broj osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju ostaje bez cjelodnevne skrbi.  Zato je Udruga autizam 365 iz Splita u ožujku pokrenula kampanju za prikupljanje donacija za organizaciju ljetnog kampa, odnosno dežurstava za vrijeme ljetnih praznika tijekom kojih će provoditi likovne, glazbene i sportske radionice te radna okupacija za odrasle autiste.

S prijavljenim polaznicima će tijekom ljetnih praznika raditi edukacijski rehabilitatori, psiholozi, logopedi, pomoćnici u nastavi, medicinske sestre, kineziolozi, fizioterapeuti te glazbeni i likovni terapeuti, a pozivu su se odazvali i studenti koji žele iskoristiti slobodno vrijeme kako bi ovim ljudima osigurali ljeto puno zabave, druženja i usvajanja novih znanja.

Od početka kampanje pa do početka kampa prikupili su  30.435,37 eura donacija.

- Neizmjerno smo zahvalni svima koji su donirali i još jednom pokazali da Split i Hrvatska imaju veliko srce. Veliko hvala i medijima koji su od početka pratili našu kampanju i koji su prepoznali potrebu naše djece, ali i svim tvrtkama, strankama i pojedincima koji su svojim donacijama pomogli da našoj djeci osiguramo ljeto puno igre i zabave.

Na početku smo kreirali financijske projekcije za određeni broj polaznika OŠ Centar za autizam, ali uskoro su se počeli javljati i roditelji djece iz spektra autizma koji su članovi naše udruge, ali koji pohađaju druge institucije. Zato nastavljamo s prikupljanjem donacija kako bi i ta djeca imala osiguranu skrb preko ljeta, ali i kako bismo mogli kupiti materijal za radionice, didaktičke igre te osigurati obroke – kazali su iz Udruge Autizam 365.

Više od 30 djece i odraslih autista imat će ispunjeno i zabavno ljeto zato iz udruge žele da čelnici poduzmu potrebne radnje kako bi ovakva  ljeta postala  pravilo, a ne iznimka.