Centar za razvoj vrijednosti predstavlja priručnik 'Vodič pristupačnog turizma za osobe s invaliditetom'

U priručniku su sabrane jedinice pristupačnog smještaja za osobe s invaliditetom po cijeloj Republici Hrvatskoj. Vjerujemo da će vam ovaj priručnik biti od velike koristi i olakšati planiranje svojeg putovanja već ovo ljeto, kazali su iz Centra za razvoj vrijednosti

Vizual vodiča.

 

Ranije smo pisali da Udruga Centar za razvoj vrijednosti provodi projekt pod nazivom 'Inkluzivan turizam - ljepote turizma za sve', a isti ima za cilj povećati pristupačnost turističkih usluga za osobe s invaliditetom.

Projekt je to koji će doprinjeti razvoju vještina za pristup i komunikaciju hotelskih djelatnika s gostima s invaliditetom, a s druge strane, osobama s invaliditetom olakšat će konzumiranje turističkih usluga.

Utjecaj ovog projekta na osobe s invaliditetom također je višestruk. Ponajprije, saznanjem o educiranim i osposobljenim za rad zaposlenicima u turizmu, osobe s invaliditetom bit će motivirane i ohrabrene za putovanja u destinacije i smještajne jedinice čiji su zaposlenici prošli edukaciju i usavršavanje za rad s osobama s invaliditetom.

Sada je gotov i njihov 'Vodič pristupačnog turizma za osobe s invaliditetom'.

- S radošću s vama dijelimo ovaj priručnik koji je djelo vrijednih ruku našeg stručnog tima, a dizajn je plod kreativnosti i stručnog znanja naše volonterke grafičke dizajnerice. U priručniku su sabrane jedinice pristupačnog smještaja za osobe s invaliditetom po cijeloj Republici Hrvatskoj. Vjerujemo da će vam ovaj priručnik biti od velike koristi i olakšati planiranje svojeg putovanja već ovo ljeto - kazali su iz Centra za razvoj vrijednosti na svojoj Facebook stranici.

Vjerujemo da će ovaj priručnik zaista pomoći osobama s invaliditetom pri odabiru mjesta za odmor, da to zaista bude odmor, a ne robija za sve uključene i da će se veći broj osoba s invaliditetom općenito uključiti u turističke aktivnosti. Nije takoder loše da svejedno prije posjeta željenim mjestima s osobljem objekata provjerite trenutno stanje prilagođenosti. Ako za neki objekt nije priložena fotografija, to znači da ona prilikom stvaranja priručnika nije bila dostupna.

Priručnik je besplatan, a možete ga preuzeti ovdje.

 

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti