ZAGREB U tijeku prijave za akciju 'Rano otkrivanje kardiovaskularnih bolesti'

Grad Zagreb u suradnji s Poliklinikom za prevenciju kardiovaskularnih bolesti i rehabilitaciju 'Srčana' organizira akciju 'Rano otkrivanje kardiovaskularnih bolesti', a upit za naručivanje za besplatan preventivni pregled za žene može se poslati na email probirkvb@srcana.hr

Srce, ilustracija.

 

Ciljana skupina akcije žene su na području Zagreba u dobi iznad 45 godina života, a koje nemaju simptome kardiovaskularnog pobola, ali mogu imati neki od faktora rizika poput arterijske hipertenzije, dislipidemije, hiperuricemije, šećerne bolesti, debljine, pušenja, ali za sada nemaju manifestnu koronarnu bolest.

Laboratorijske pretrage rade se petkom u Poliklinici 'Srčana' u Zagrebu, Draškovićeva 13, a na pregled je moguće doći bez uputnice, u razdoblju od 7 do 9 sati.

U Poliklinici se rade pretrage visoko osjetljivi Troponin (hs Troponin I), kompletni lipidogram (ukupni kolesterol, LDL kolesterol, HDL kolesterol, Trigliceridi), prosječni tromjesečni šećer u krvi (HbA1c) i visoko osjetljivi CRP (hsCRP). U usporedbi s dosadašnjim testovima za procjenu rizika, visoko osjetljivi Troponin I test pruža veću točnost u prepoznavanju osoba kardiovaskularnog rizika.

 

Izvor: Grad Zagreb

 

Povezane vijesti