CENTAR ZA ŽENSKE STUDIJE Poziv na prijave za nove grupe Zagorkinog književnog kluba

Prijave su otvorene do 1. rujna 2022. ili do popunjavanja kapaciteta grupa, a sastanci će trajati od rujna 2022. do lipnja 2023. godine

Vizual Zagorkinog književnog kluba.

 

Iz Memorijalnog stana Marije Jurić Zagorke, Centra za ženske studije, smještenih u Zagrebu, Dolac 8, pozivaju na prijave za nove dvije grupe Zagorkinog književnog kluba, kao i aktivnosti Centra za ženske studije/Memorijalnog stana Marije Jurić Zagorke, gdje se već treću godinu zaredom okupljaju ljubitelji/ice Zagorke uz čitanje njezinih djela.

Prijave su otvorene do 1. rujna 2022. ili do popunjavanja kapaciteta grupa, a sastanci će trajati od rujna 2022. do lipnja 2023. godine.

Nakon formiranja grupa, poziv se zatvara.

- Volite čitati Zagorku? Željeli/e biste voditi razgovore o njezinoj književnosti, romanima, junacima i junakinjama, zanimljivim i začudnim imaginarijima, s drugim pasioniranim Zagorkinim čitateljima i čitateljicama? Želite saznati nešto o nastanku njezinih romana, povijesnom kontekstu u kojem su nastajali i načinima na koje su reflektirali ondašnju stvarnost ove značajne i svestrane autorice i borkinje za ženska i druga ljudska prava? U tom je slučaju ‘Zagorkin književni klub’ upravo za vas - poručuju iz Centra za ženske studije.

I ove će godine imati jednu online grupu za ljubitelje/ice Zagorke koji nisu iz Zagreba i okolice, čiji će se sastanci održavati putem Zoom platforme.

Sastanci druge grupe dominantno će se odvijati uživo u Memorijalnom stanu

Marije Jurić Zagorke, Dolac 8, Zagreb ili pak online u slučaju zaoštravanja

epidemiološke situacije i propisanih mjera.

Sastanci će se odvijati jednom mjesečno, a unutar grupa od maksimalno deset osoba, zatvorenog tipa, razgovarat će se o prethodno pročitanoj knjizi. Datume sastanaka i popis literature za godinu 2022/2023. članovi/ice dobit će na prvom sastanku koji će se održati u prvoj polovici rujna.

Termini:

1. grupa - utorak, 19 h, samo Zoom;

2. grupa - petak, 19 h, Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke/Zoom.

Uvjeti za prijavu su punoljetnost, mogućnost redovitog dolaska i pristup Zagorkinim knjigama.

Kotizacija za 2022./2023. godinu iznosi 500 kuna.

Iz Centra poručuju da, ako ste se spremni otisnuti u čitalačku avanturu sa Zagorkom, prijavite se na email adresu: zagorka@zenstud.hruz sljedeće podatke: ime i prezime, kontakt (broj mobitela i email), odabir preferirane grupe i termina (online grupa utorkom ili grupa petkom uživo).

 

Izvor: Centar za ženske studije

 

Povezane vijesti