Dom za starije osobe sv. Ana dobio dva nova odjela za oboljele od demencije

Nužno je ulagati u domove za starije i prilagođavati ih za sve oblike demencije. U tom trendu ćemo nastaviti i dalje. Adaptirat ćemo sve domove te nastaviti s uslugom dnevnog boravka i pružanja socijalnih usluga u zajednici, naglasio je gradonačelnik Tomašević

Tomislav Tomašević govori na otvorenju.

 

Gradonačelnik Tomislav Tomašević, sa zamjenicima Danijelom Dolenec i Lukom Korlaetom te ravnateljicom Doma za starije osobe sv. Ana Karolinom Martinuš, otvorio je u utorak dva novouređena  Odjela za smještaj oboljelih od alzheimerove bolesti i drugih oblika demencije.

- Otvorenjem novih odjela u okviru zagrebačkih gradskih domova za starije osobe, sada s ukupno 84 kreveta, učinili smo još jedan značajan korak u proširenju skrbi za one koje je pogodila ova teška bolest. Trenutno je smještaj za oboljele osiguran u četiri od 11 zagrebačkih domova. Nužno je ulagati u domove za starije i prilagođavati ih za sve oblike demencije. U tom trendu ćemo nastaviti i dalje. Adaptirat ćemo sve domove te nastaviti s uslugom dnevnog boravka i pružanja socijalnih usluga u zajednici - naglasio je gradonačelnik Tomašević izrazivši zadovoljstvo opremljenim prostorom.

Ravnateljica Doma Martinuš zahvalila je posebno Gradu Zagrebu i svima koji su osmislili i sudjelovali u uređenju i opremanju novih prostora, te posebno zahvalila na strpljenju svim korisnicima i djelatnicima Doma.

- Obiteljima koje će odabrati ovaj Dom za smještaj svojih najmilijih, poručujem da smo u profesionalnom i ljudskom smislu spremni stručno i s ljubavlju pružiti skrb i graditi suradnički odnos - rekla je za kraj.

Novi Odjeli moći će primiti 38 korisnika u četiri jednokrevetne i 17 dvokrevetnih soba s pratećim sanitarnim čvorovima prilagođenim toj populaciji. Na ukupno 1300 m² uređenog prostora nalaze se i sestrinske sobe, veliki dnevni boravak sa čajnom kuhinjom te soba za opuštanje odnosno snoezelen soba.

 

Izvor: Grad Zagreb

 

Povezane vijesti