GRAD ZAGREB Popis osoba koje ostvaruju pravo na novčanu pomoć za štete na osobnim automobilima oštećenim u potresima

Pojašnjeno je da je iznos novčane pomoći utvrđen u visini od 20 posto od procjene štete osiguravatelja kod kojeg je ugovorio osiguranje osobnog automobila, ali ne više od 7.500 kuna

Automobil stradao u potresu

 

Grad Zagreb je s ciljem pomoći građanima čiji su osobni automobili oštećeni u potresima na javnim površinama u Gradu Zagrebu raspisao Poziv za prijavu štete na osobnim automobilima, koji je objavljen 10. veljače i bio je otvoren do 30. ožujka 2021. godine – objavljeno je  na www.zagreb.hr.

Nadalje je Grad Zagreb podsjetio da je Gradska skupština donijela Zaključak o uvjetima i načinu dodjele novčane pomoći građanima Grada Zagreba za štete na osobnim automobilima oštećenim u potresima na javnim površinama u Gradu Zagrebu (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/21), kojim su propisani uvjeti i način dodjele novčane pomoći fizičkim osobama, vlasnicima osobnih automobila oštećenih u potresima 22. ožujka i 29. prosinca 2020. na javnim površinama u Gradu Zagrebu koji su podnijeli prijavu na Poziv.

Uglavnom, pojašnjeno je da je iznos novčane pomoći utvrđen u visini od 20 posto od procjene štete osiguravatelja kod kojeg je ugovorio osiguranje osobnog automobila, ali ne više od 7.500 kuna. Pomoć u iznosu od 7.500 kuna isplatit će se i u slučaju ako je procjenom utvrđeno da se radi o totalnoj šteti, odnosno da popravak nije ekonomski isplativ.      

Na Popis osoba koje ostvaruju pravo na novčanu pomoć za štete na osobnim automobilima oštećenim u potresima na javnim površinama u Gradu Zagrebu uvršteno je 46 podnositelja prijave na Poziv koji ispunjavaju uvjete utvrđene Zaključkom.

Svi korisnici s Popisa bit će obavješteni o ostvarenom pravu na novčanu pomoć.

Popis osoba koje ostvaruju pravo na novčanu pomoć za štete na osobnim automobilima oštećenim u potresima na javnim površinama u Gradu Zagrebu nalazi se na linku:

https://www.zagreb.hr/userdocsimages/arhiva/gospodarstvo/aktualno/popis%20osoba%20-o%C5%A1te%C4%87eni%20auti/Auti%20-%20tablica%20za%20objavu%20na%20webu.pdf.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti