KAKVA VIJEST Nova televizijska serija 'Rođen za posao' predstavit će poduzetnike s invaliditetom

Emisija se usredotočuje na uspone i padove vođenja male tvrtke uslijed izazova koje predstavlja korona pandemija za osobe s invaliditetom

Osoba s invaliditetom, posaoo

 

Koliko smo već puta pisali o društvu jednakih mogućnosti i većem angažmanu osoba s invaliditetom na tržištu rada?! Sada, eto, objavljujemo priču o novoj TV seriji koja prati četiri poduzetnika s različitim oblicima invaliditeta.

Riječ je o projektu produkcijske kuća koja stoji iza reality serija poput 'U korak s Kardashianima' i 'Born This Way' koje su postigle visoku gledanost diljem svijeta.

Dokumentarna serija 'Born For Business' (Rođen za posao, op. a.) premijerno će biti prikazana s deset epizoda na streaming servisu Peacock koncem ovog mjeseca. Emisija se usredotočuje na uspone i padove vođenja male tvrtke uslijed izazova koje predstavlja korona pandemija za osobe s invaliditetom.

- Predugo su osobe s invaliditetom bile zatvorene na svom radnom mjestu - rekao je Jon Murray iz Bunim/Murray Productions, koja proizvodi novu seriju.

- S 'Born For Business' pokazujemo kako osobe s invaliditetom već dugo koriste poduzetništvo kako bi sebi stvorile vlastitu egzistenciju, bez uplitanja države.

Collette Divitto, pekarica s Down sindromom koja se pojavljuje u seriji, govori o tome kako je nitko ne bi zaposlio nakon što završi fakultet. No sada je njezin posao - Collettey's Cookies, koji zapošljava druge osobe s invaliditetom - do sada prodao više od 300.000 kolačića.

Ostali poduzetnici u seriji su Qiana Allen, koja ima lupus i posjeduje jednu od najvećih nacionalnih trgovina odjeće velikih dimenzija,

Chris Triebes, koji ima spinalnu mišićnu atrofiju, vodi produkcijsku tvrtku za koncerte i servis za parkiranje na glazbenim festivalima.

Lexi Zanghi pati od deprsije i tjeskobe, no upravlja modnim brendom koji bi uskoro trebao otvoriti svoju prvu lokaciju.

Seriju 'Rođen za posao' produciraju Shopify Studios i Bunim/Murray Productions, kreatori Emmyjeve serije 'Born This Way' koja je pratila skupinu osoba s Down sindromom i realno opisala njihov život.

'Born For Business' bit će dostupan na streamingu Peacock od 23. kolovoza. Jedva čekamo!

 

Mladen Kristić

 

Povezane vijesti