UKLJUČITE SE Otvoreno novo savjetovanje o prijedlogu Pravilnika o uporabi parkirališne karte za osobe s invaliditetom

Ovim Pravilnikom propisuju se uvjeti za stjecanje i korištenje znaka pristupačnosti, prava koja se na temelju njega mogu ostvariti, ovlaštenja i nadležnosti u postupku izdavanja, izgled i sadržaj, organizacijske, tehničke i sigurnosne mjere u postupku njegova izdavanja, te način obilježavanja parkirališnog mjesta, u dijelu koji se odnosi na uporabu parkirališne karte za osobe s invaliditetom

Osoba s invaliditetom, ilustracija

 

Ovo je prilika da se aktivno uključite u raspravu o o uporabi parkirališne karte za osobe s invaliditetom jer, kao što je poznato, niz se godina raspravlja o ovoj temi.

- Molimo da prijedlog razmotrite, a SOIH će 15. lipnja putem Zoom aplikacije organizirati raspravu o Prijedlogu. Svakako prijedloge do 14. lipnja dostavite SOIH-u u pismenom obliku ili najkasnije do 18. lipnja iste postavite u sustav e-savjetovanja – kazali su iz Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske.

Ovim Pravilnikom propisuju se uvjeti za stjecanje i način korištenja parkirališne karte za osobe s invaliditetom i znaka pristupačnosti, prava koja se na temelju parkirališne karte mogu ostvariti, ovlaštenja i nadležnosti u postupku njezina izdavanja, izgled i sadržaj, organizacijske, tehničke i sigurnosne mjere u postupku izdavanja te način obilježavanja parkirališnog mjesta.

Savjetovanje je otvoreno do 18. lipnja 2021., a možete ga pronaći na ovoj poveznici.

 

Izvor: Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske

In Portal