KRIŽEVCI Udruga Maslačak partner na EU projektu osiguravanja kvalitetnih socijalnih usluga

Cilj projekta je nastaviti pružati podršku djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima, pomoći im u suočavanju s izazovima i osigurati da su ravnopravno uključeni u širu zajednicu. Također će se osnažiti i kapaciteti za pružanje stručnih i kvalitetnih socijalnih usluga

Udruga Maslačak, Križevci

 

Udruga Maslačak Križevci partner je na projektu 'Korakovci na usluzi socijalno uključivanje djece s teškoćama i njihovih obitelji u zajednicu osiguravanjem kvalitetnih socijalnih usluga' koji je prijavila Udruga Korak dalje' Daruvar.

Projekt je u cijelosti financiran iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu poziva 'Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – Faza 1' u iznosu od 1.312.305,19 kuna. Osim Udruge Korak dalje Daruvar i Udruge Maslačak Križevci u provedbi kao projektni partneri sudjeluju još i Centar za odgoj i obrazovanje Rudolf Steiner Daruvar i Grad Daruvar.

Projekt traje dvije godine od 27. listopada 2020. do 26. listopada 2022. i namijenjen je djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima.

Cilj projekta je nastaviti pružati podršku djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima, pomoći im u suočavanju s izazovima i osigurati da su ravnopravno uključeni u širu zajednicu. Također će se osnažiti i kapaciteti za pružanje stručnih i kvalitetnih socijalnih usluga.

U sklopu projekta se provodi psihosocijalna podrška djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima što je nastavak prijašnjih projekata Udruga Maslačak usmjerenih djeci s teškoćama u razvoju koja su u udomiteljstvu. Na ovom projektu je dio svog radnog vremena angažirana sveučilišna prvostupnica sociologije.

Predviđena su i različita javna događanja, kako za zabavu i druženje, tako i za širenje svijesti o problemima s kojima se susreću obitelji djece s teškoćama u razvoju.

Anita Blažinović

 

Autorica: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti