ZET Nova specijalizirana kombi vozila za prijevoz osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju

Grad Zagreb je grad jednakih mogućnosti za sve i posebnu pažnju posvećujemo sugrađanima s invaliditetom, kojima smo osigurali besplatan prijevoz. Mobilnost, pristupačnost i prijevoz osnovni su preduvjeti za uključivanje osoba s invaliditetom u aktivnosti svakodnevnog življenja, poručio je gradonačelnik Milan Bandić

Milan Bandić, ZET

 

Dva nova specijalizirana kombi-vozila za prijevoz osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju predstavljena su u ponedjeljak, 7. prosinca na trešnjevačkoj Remizi u nazočnosti predstavnika Grada, Zagrebačkog električnog tramvaja i medija.

ZET pruža uslugu prijevoza osoba s invaliditetom još od 1994. godine. Kroz godine usluga se poboljšavala, a broj vozila se povećavao.

- Vozni park ZET-a sada čini 31 specijalizirano kombi vozilo i to 18 vozila za prijevoz osoba s invaliditetom te 13 vozila za prijevoz djece s teškoćama u razvoju. Naša je temeljna zadaća da budemo solidarni i pokazujemo empatiju prema potrebitima. Grad Zagreb je Grad jednakih mogućnosti za sve i posebnu pažnju posvećujemo sugrađanima s invaliditetom, kojima smo osigurali besplatan prijevoz. Mobilnost, pristupačnost i prijevoz osnovni su preduvjeti za uključivanje osoba s invaliditetom u aktivnosti svakodnevnog življenja - poručio je gradonačelnik Milan Bandić.

Specijalna vozila dostupna su korisnicima 24 sata dnevno, a osobe s invaliditetom i djeca s poteškoćama u razvoju njima se svakodnevno prevoze na posao, fakultete, u školu i vrtiće, na rekreaciju i terapiju. Godišnje preko 1.300 osoba najmanje jednom koristi uslugu ovih ZET-ovih kombija, a svakodnevno se prevozi 50-ak djece i mladih s poteškoćama u razvoju te oko 100 odraslih osoba s invaliditetom.

Anita Blažinović

 

Autorica: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti