CENTAR CORALINA Online radionica 'Kroz igru u svijet spektra autizma'

Radionica je namijenjena svima koje zanimaju razvoj igre, spektar autizma ili imaju kontakt se djecom koja su u spektru autizma

Autizam, ilustracija

 

Centar Coralina organizora online radionicu 'Kroz igru u svijet autizma' u subotu, 31. listopada, a teme su autistični spektar kao poremećaj simboličkog mišljenja, socijalna kognicija, emocionalni razvoj djece u spektru i sustav samoregulacije, razvoj igre i simbolike.

Radionica je namijenjena svima koje zanimaju razvoj igre, spektar autizma ili imaju kontakt se djecom koja su u spektru autizma.

- Na edukaciji ćete učiti zašto kažemo da je spektar poremećaj simboličkog mišljenja i kakve veze igra ima s teorijom uma. Naučiti ćete i kako izgleda igra djeteta koje ima problema sa simbolikom, naspram igre djeteta koje nema problem sa simbolikom. Razlikovat ćete što je senzorna, što funkcionalna, a što simbolička igra. Također, učit ćete kako napraviti procjenu djetetove igre te na koji način ući u djetetovu igru, kako bi ostvarili socijalnu interakciju.

Edukacija je nastala kao plod višegodišnje prakse voditeljice rada s djecom s autističnog spektra, ali i djecom s drugim razvojnim teškoćama (Down sindrom, intelektualne teškoće). Sva teorija na edukaciji je potkrijepljena konkretnim primjerima iz prakse - poručuju iz Coraline.

Prijave na centar.coralina@gmail.com , navesti ime radionice.

Materijali, upute i pripreme za radionicu idu nakon uplate kotizacije

O voditeljici:
Voditeljica radionice je Maja Bonačić, praktičar terapije igrom. Maja je educirana iz područja integrativne, nedirektivne, Gestalt, filijalne terapije igrom te razvojne terapije igrom za djecu s poteškoćama. Uz to je majstor NLP-a i potpredsjednica Udruge Oblačić. Završila je i dodatne edukacije na ERF-u iz područja razvojne procjene i poticanja socijalne komunikacije te edukaciju iz ADOS-a, dijagnostičkog protokola za procjenu autizma. Ima višegodišnje kliničko iskustvo u dijagnostičkom i terapijskom radu s djecom iz spektra autizma.

Trenutno je zadnja godina edukacije za psihoterapeuta iz područja transakcijske analize. Vodila je nekoliko volonterskih edukativnih projekata, od kojih je najpoznatiji 'Zaigrana pedala' za djecu s poremećajem iz autističnog spektra. Radi već nekoliko godina kao edukator iz područja terapije igrom te intervencija kod djeca s poteškoćama u razvoju i to na području Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine te Srbije. Trenutno sa Sanjom Ivanušević vodi dvogodišnju edukaciju iz terapije igrom te edukaciju Čarobna svjetiljka, u sklopu Centra za terapiju igrom (CETI). Vodi i radi u centru za dječji rast i razvoj, Coralina.

Božica Ravlić

 

Autorica: Božica Ravlić

 

Povezane vijesti