HRVATSKI PRAVNI CENTAR Bolji pristup pravima iz Direktive o žrtvama za osobe s invaliditetom

Javnim pozivom se traže suradnici koji bi tijekom listopada i studenoga provodili polustrukturirane intervjue s osobama s invaliditetom koje su sudjelovale u sudskim procesima kao žrtve kaznenih djela

 

Hrvatski pravni centar (HPC) objavio je Javni poziv za iskaz interesa za obavljanje posla suradnika u provođenju istraživanja na EU projektu 'ARVID – Bolji pristup pravima iz Direktive o žrtvama za osobe s invaliditetom'.

EU projekt ARVID – Unapređenje pristupa osoba s invaliditetom pravima zajamčenima Direktivom o žrtvama (eng. Advancingaccess to Rights under Victims Directive for Persons with Disabilities) projekt je financiran sredstvima Programa za pravosuđe Europske unije. Projekt se provodi tijekom tijekom 2020. i 2021. godine u Hrvatskoj i Sloveniji.

Sudionici i partneri na projektu su Hrvatski pravni centar, Ministarstvo pravosuđa, Udruga za podršku žrtvama i svjedocima i Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak te Mirovni institut i ALTRA - Commite for Inovation in Mental Health iz Slovenije.

Javnim pozivom se traže suradnici koji bi tijekom listopada i studenoga provodili polustrukturirane intervjue s osobama s invaliditetom koje su sudjelovale u sudskim procesima kao žrtve kaznenih djela.

 Više informacija možete pronaći na poveznici

https://www.hpc.hr/2020/09/30/objavljen-poziv-za-iskaz-interesa-suradnika-intervjuera-u-okviru-projekta-arvid-bolji-pristup-pravima-iz-direktive-o-zrtvama-za-osobe-s-invaliditetom/

 

Autorica: Božica Ravlić

 

 

Povezane vijesti