OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA Proveden nadzor korištenja parkirališnih mjesta rezerviranih za osobe s invaliditetom

U prekršajima nepropisnog parkiranja na mjestima rezerviranim za parkiranje osoba s invaliditetom zatečen je dvadeset i jedan vozač

 

24. lipnja, u vremenu od 8 do 13 sati policijski službenici Policijske uprave osječko – baranjske, proveli su pojačane mjere u prometu usmjerene na utvrđivanje prekršaja nepropisnog parkiranja na parkirališnim mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom, kao i utvrđivanja prekršaja neovlaštenog korištenja znaka pristupačnosti.

Provođenjem pojačanih mjera policijski službenici ukupno su evidentirali 48 prekršaja. U prekršajima nepropisnog parkiranja na mjestima rezerviranim za parkiranje osoba s invaliditetom zatekli su 21 vozača.

Ova prilika iskoristila se i za preventivno postupanje pa su policajci zajedno s članovima udruge paraplegičara i tetraplegičara (UPIT) Osječko-baranjske županije, udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine kao i Savjetnikom pravobraniteljice za osobe s invaliditetom iz Osijeka, svojim prisustvom utjecali na svijest vozača koji su skloni činjenju spomenutih prekršaja.

U dosadašnjoj suradnji s udrugama osoba s invaliditetom s područja županije policija je upućena s kojim se problemima osobe s invaliditetom suočavaju prilikom sudjelovanja u prometu, a posebice prilikom parkiranja na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom.

Policija svake godine provodi preventivne radnje pa se tako u sklopu preventivnog projekta na području cijele županije u prostorijama auto-škola održavaju predavanja kandidatima za vozače kojima se uz ostale informacije o pravilnom i zakonskom sudjelovanju u prometu ističe i problem parkiranja na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom.

Cilj spomenutog je da se mladim vozačima koji tek počinju sudjelovati u prometu i na taj način ukaže na važnost poštivanja prometnih propisa i pravila te tako djeluju na njihovu svijest od početka i zajedničkim snagama pokušaju riješiti spomenuti problem.

Policija svakodnevno postupa prema počiniteljima prometnih prekršaja, a s ciljem rješavanja problema s kojima se suočavaju osobe s invaliditetom prilikom parkiranja na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom i dalje će se provoditi slične akcije u suradnji s udrugama osoba s invaliditetom.

 

Autor: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti