BJELOVAR Policija provela nenajavljenu kontrolu nepropisnog parkiranja na mjestima rezerviranim za osobe s invaliditetom

Bez obzira na manji broj utvrđenih prekršaja, provođenjem ovih aktivnosti pridonosi se smanjenju broja prekršaja nepropisnog parkiranja na mjestima za osobe s invaliditetom i poštivanju znaka pristupačnosti, ističu iz bjelovarske policije

 

Policijski službenici Policijske prometne postaje Bjelovar prošli su tjedan krenuli u nenajavljenu pojačanu kontrolu nepropisnog parkiranja na mjestima rezerviranim za osobe s invaliditetom.

U samo dva sata, koliko je trajala kontrola, policijski službenici utvrdili su čak šest prekršaja i napisali isto toliko kazni.

Svi oni koji su svoja vozila parkirali na mjestima predviđenima za osobe s invaliditetom kažnjeni su sa 700 kuna. Osim toga, policija je kaznjavala i vozače koji su se parkirali na mjestima rezerviranim za taksi službu. Jedno takvo postupanje zabilježili smo na parkiralištu Opće bolnice Bjelovar, gdje je nesavjesnom vozaču policajac napisao kaznu na iznos od 300 kuna.

- Bez obzira na manji broj utvrđenih prekršaja, provođenjem ovih aktivnosti pridonosi se smanjenju broja prekršaja nepropisnog parkiranja na mjestima za osobe s invaliditetom i poštivanju znaka pristupačnosti. Cilj ovakvih akcija je osiguranje povoljnijeg i sigurnijeg stanja po toj problematici, a čime se prenosi jasna poruka da je važno poštivati pravo na mobilnost i pristupačnost invalidnih osoba te podiže razina sigurnosti u prometu i razvija svijesti kod vozača o propisnom parkiranju - ističu iz bjelovarske policije.

Dejana Rakić

 

 

 

Povezane vijesti