CENTAR CORALINA Humanitarna izrada socijalnih priča za Inkluzivnu farmu

Cilj socijalnih priča je bolje razumijevanje socijalnih situacija, poticanje poželjnih ponašanja, ali i gašenje nepoželjnih ponašanja

Maja Bonačić i Magdalena Sablić iz Centra Coralina

Centar Coralina, 18. prosinca u 16,30 sati, organizira radionicu izrade socijalnih priča namijenjenu svim stručnjacima koji rade s djecom predškolske i školske dobi, roditeljima predškolske djece te roditeljima djece koja kasne u određenim govorno-jezičnim i komunikacijskim obrascima za djecom svoje kronološke dobi. Radionica se održava u prostoru Centra Coralina (Prilaz Grge Antunca 6, Zagreb), a predavačica je Maja Bonačić, praktičar terapije igrom.

Maja Bonačić educirana je iz područja integrativne, nedirektivne, Gestalt i filijalne terapije igrom te razvojne terapije igrom za djecu s teškoćama u razvoju. Uz to je i predsjednica Udruge Oblačić. Završila je i dodatne edukacije na ERF-u iz područja razvojne procjene i poticanja socijalne komunikacije te edukaciju iz ADOS-a, dijagnostičkog protokola za procjenu autizma. Ima višegodišnje kliničko iskustvo u dijagnostičkom i terapijskom radu s djecom s posebnim potrebama.

Edukacija se sastoji od dva dijela. Prvi dio radionice je teoretski, koji je iznimno važan za razumijevanje kako i na koji način napraviti dobru socijalnu priču. Drugi dio radionice je praktični dio izrade socijalnih priča, bilo za grupno bilo za individualno okruženje, prema konkretnim potrebama polaznika. Sve izrađene socijalne priče ostaju polaznicima.
Cilj edukacije je naučiti polaznike kako izgleda uobičajeni razvoj socijalne komunikacije kod djece od najranije dobi te što se može napraviti ako dijete ne slijedi uobičajeni obrazac.
Cilj socijalnih priča je bolje razumijevanje socijalnih situacija, poticanje poželjnih ponašanja, ali i gašenje nepoželjnih ponašanja. Socijalne priče su za djecu do četiri godine starosti, ali i za svu djecu s govorno-jezičnim teškoćama (pogotovo teškoće socijalne komunikacije) i intelektualnim teškoćama.
Edukacija uključuje četiri školska sata, potvrdu o pohađanju edukacije, osigurane sve materijale, izrađenu socijalnu priču u obliku stripa.
Radionica je humanitarnog karaktera i sav prihod (donacija od 400 kuna)  ide za krov Inkluzivne farme.
OPIS UPLATE: za Inkluzivnu farmu
PODACI ZA UPLATU: HR3324840081105429603
Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, Jelene Babić 18, 44250 Petrinja.
Poziv na broj platitelja: model HR99 - Poziv na broj ostaviti prazno
Poziv na broj primatelja: model HR00 - upisati OIB uplatitelja
Prijave: centar.coralina@gmail.com.

Božica Ravlić