UDRUGA ZAMISLI Solidarnost i zajedništvo na volonterskom maratonu '72 sata bez kompromisa'

U pet godina postojanja volonterskoga projekta sudjelovalo je oko 5500 mladih u više od 750 akcija, surađujući s brojnim udrugama civilnog društva, socijalnim ustanovama te školskim institucijama

 

Ove godine, po šesti puta za redom, organizira se Međunarodni volonterski maraton pod nazivom '72 sata bez kompromisa, od 17. do 20. listopada, s ciljem okupljanja srednjoškolaca, studenata i mladih zaposlenika te želja za poboljšanjem okruženja u kojem živimo.

Na ovom vrlo značajnom međunarodnom projektu okupit će se mladi iz Dubrovnika, Metkovića, Osijeka, Sinja, Siska, Slavonskog Broda, Splita, Suhopolja, Zadra i Zagreba. Oni će sudjelovati u raznim aktivnostima, poput radionica, posjeta različitim skupinama ljudi, čišćenja i uređivanja domova, parkova i okoliša, prikupljanja sredstava za siromašne, ekološkim i kreativnim radionicama s djecom.

- Dobar osjećaj zbog pomaganja drugima, zanimljiv projekt koji treba češće održavati, rad i volontiranje zbližavaju i usrećuju - riječi su kojima volonterski projekt '72 sata bez kompromisa' opisuju oni koji su sudjelovali u tom projektu - objavljeno je na stranici 72sata.hr.

U pet godina postojanja volonterskoga projekta sudjelovalo je oko 5500 mladih u više od 750 akcija, surađujući s brojnim udrugama civilnog društva, socijalnim ustanovama te školskim institucijama.

Udruga Zamisli po četvrti puta sudjeluje na tom projektu. Naime, u subotu, 19. listopada od 11. do 15. sati, u prostorijama udruge organizirat će se druženje volontera i njihovih korisnika. Ovo druženje volonteri i korisnici će iskoristiti na koristan način izrađujući čestitke za nadolazeći Božić za koje su osigurali materijal. Ovim putem pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže, a kako su mjesta ograničena rok za prijavu je do srijede 16. listopada u podne.

Inače, ovaj projekt djeluje od 1995. godine kada je nekoliko mladih odlučilo pronaći način kako potaknuti svoje vršnjake na volontiranje i beskompromisno, bezuvjetno davanje drugima, posebice diskriminiranima, siromašnima, potrebitima. U Europi je projekt ostvaren u Njemačkoj, Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Italiji, Švicarskoj i Hrvatskoj.

Dejana Rakić

 

Povezane vijesti