Događanja u Vukovaru postaju kataklizmična!

Zagrebački odvjetnik Zvonimir Hodak u telefonskom je razgovoru potvrdio Hini kako će zastupati Tomislava Josića, čelnika Stožera i jednog od četvorice privedenih. Kazao je kako su ga iz Stožera zatražili da zastupa privedene, ali da može zastupati samo jednoga, te da u tom smislu čeka obavijest policije o daljnjem postupanju

Događanja u Vukovaru postaju kataklizmična, poručio je večeras Vlado Iljkić, član Stožera za obranu hrvatskog Vukovara zadužen za pravne poslove, ispred vukovarske policijske postaje gdje se od popodnevnih sati na obavijesnom razgovoru nalaze četvorica prosvjednika čije oslobađanje zahtijevaju iz Stožera.
Od prosvjednika, koji se u sve većem broju okupljaju pred policijskom zgradom i večeras ih je tamo više stotina, doznaje se kako su privedeni Tomislav Josić, čelnik Stožera, te Ivo Lucić, Stevo Culej i Marijan Živković, članovi te organizacije koja se protivi postavljanju dvojezičnih ploča u Vukovaru.

Njih je policija popodne privela zbog sudjelovanja u nasilnom uklanjanju tih ploča te probijanja policijskog kordona, pri čemu je ozlijeđeno četvero policajaca.

"Četvorica privedenih od 15 sati se nalaze na obavijesnom razgovoru u policijskoj postaji Vukovar i to sve skupa već predugo traje", izjavio je Iljkić novinarima. Na policiji je, dodao je, da utvrdi tko je i što od privedenih radio tijekom današnjih događanja u Vukovaru, nakon čega će protiv njih ići prekršajna ili kaznena prijava, ili će ih se pustiti, o čemu odlučuje istražni sudac.

Iljkić je upozorio kako prosvjednici postaju sve nervozniji. "Nitko ne može reći što ćemo učiniti jer se stvari počinju događati spontano", poručio je, istaknuvši da braniteljski stožeri zasjedaju u cijeloj Hrvatskoj te da su "puni autobusi u svakom času spremni krenuti za Vukovar".

Aktualna događanja u Vukovaru nazvao je "kataklizmičnima" te pozvao Vladu da sazove hitnu sjednicu i odluči o uvođenju moratorija od tri do šest mjeseci na uvođenje ploča s dvojezičnim natpisima u Vukovaru.

Zagrebački odvjetnik Zvonimir Hodak u telefonskom je razgovoru potvrdio Hini kako će zastupati Tomislava Josića, čelnika Stožera i jednog od četvorice privedenih.

Kazao je kako su ga iz Stožera zatražili da zastupa privedene, ali da može zastupati samo jednoga, te da u tom smislu čeka obavijest policije o daljnjem postupanju. Najavio je i da će, bude li potrebno, već sutra otići u Vukovar.

Hina

Foto: PIXSELL