Slovenija nije pred bankrotom i sama može riješiti probleme

Slovenska premijerka Alenka Bratušek izjavila je da Slovenija neće trebati program financijskog spašavanja poput Cipra

"Slovenija je stabilna država koja svoje teškoće, pa i probleme javnih financija, može riješiti sama. Bilo kakve usporedbe s Ciprom u tom pogledu ovog trenutka su nepotrebne, a nisu niti primjerene", rekla je Bratušek prilikom prijama nove vlade kod predsjednika države Boruta Pahora.

Pahor je novoj vladi zaželio mnogo uspjeha u radu i suočavanju s izazovima pred kojima je država, dodavši da će za to trebati i hrabrosti, ali i sreće koja je saveznik odvažnih, te ponudio svoju pomoć.

Pahor je pri tom podsjetio novu vladu na svoju inicijativu o strategiji razvoja Slovenije do 2030., te konferenciju koju će za mjesec dana organizirati, a na kojoj želi okupiti sve kreativne i intelektualne snage u državi.

Nova slovenska premijerka, čiju je vladu parlament potvrdio prošli tjedan, rekla je da je ključno što će nova vlada učiniti u ovoj godini budući da je svoj mandat ograničila na godinu dana, nakon čega će iduće godine ponovo zatražiti povjerenje parlamenta glasovanjem o povjerenju vladi.

"Pred nama je ključna godina i mislim da smo toga svi itekako svjesni. Čeka naš težak posao, ali ga se ne bojimo. Znamo da će biti mnogo zapreka, ali smo se s njima spremni suočiti", rekla je Bratušek.

Hina