UDRUGA DORA Svečani humanitarni Adventski domjenak u palači Dverce

Sav prihod prikupljen na ovom domjenku bit će uplaćen u Fond za stipendiranje iz kojeg će DORA svojim stipendistima isplaćivati stipendije u minimalnom iznosu od 500 kuna mjesečno

 

Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević sinoć je u palači Dverce pozdravila prisutne na  Adventskom domjenku udruge DORA koji se održao u utorak, 18. prosinca pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i gradonačelnika Milana Bandića.

Sav prihod prikupljen na ovom humanitarnom domjenku bit će uplaćen u Fond za stipendiranje iz kojeg će DORA svojim stipendistima isplaćivati stipendije u minimalnom iznosu od 500 kuna mjesečno, što ukupno iznosi preko 600.000 kuna za ovu školsku/akademsku godinu.

Osim humanitarne note, blagdansko druženje je organizirano kako bi se članovi Udruge družili sa svojim stipendistima i volonterima te zahvalili svima onima koji su na bilo koji način pomogli i podržali DORINE programe pomoći djeci i mladima te njihovim obiteljima koje su uporne da školuju svoju djecu i osiguraju im dugoročno bolju i sretnu budućnost.

DORA je u ovoj školskoj/akademskoj 2018./2019. godini odobrila 87 godišnjih stipendija za srednjoškolce i studente, od kojih je 66 prošlogodišnjih stipendista koji nastavljaju svoje redovito školovanje.

Udruga djeluje od 1991. godine kao jedna od prvih i vodećih udruga na području skrbi o djeci i mladima s ciljem borbe protiv siromaštva, pomaže svu djecu i mladež koja su često izolirana od svojih vršnjaka, nemaju pristup školi i žive u teškim materijalnim i higijenskim uvjetima.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti