RIJEKA: Početak projekta 'Jačanje kapaciteta osoba s invaliditetom za tržište rada'

Projektne aktivnosti usmjerene su na edukaciju i osposobljavanje osoba s invaliditetom kako bi ih se približilo tržištu rada i kako bi se povećavale mogućnosti njihovog zapošljavanja

 

U prostorijama RI-Info održana je konferencija za medije povodom početka EU projekta 'Jačanje kapaciteta osoba s invaliditetom za tržište rada' - akronim ActivOSI - čiju je provedbu početkom. rujna započeo Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke, kao prijavitelj projekta, zajedno s partnerom Hrvatskim paraolimpijskim odborom – stoji u priopćenju Saveza.

Projekt je u cijelosti financiran od strane Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 1.121.147, 02 kuna, a prijavljenje u sklopu poziva na natječaj 'Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina' u okviru Operativnog programa 'Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020'.

"Projektne aktivnosti usmjerene su na edukaciju i osposobljavanje osoba s invaliditetom kako bi ih se približilo tržištu rada i kako bi se doprinijelo povećavanju mogućnosti njihovog zapošljavanja. Osobe koje će sudjelovati u projektnim aktivnostima proći će kroz program osposobljavanja za voditelja/icu športsko- rekreativnih aktivnosti za osobe s invaliditetom", piše u priopćenju.

Riječ je o programu koji je verificiran od strane nadležnog Ministarstva, a razvili su ga stručni suradnici Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

"Osim toga, u sklopu projekta provest će se i edukacija iz područja informatike, u svrhu osposobljavanja za rad na računalu te osposobljavanje osoba s invaliditetom za event menadžment u sportu, nakon koje će polaznici biti educirani za organizaciju sportskih natjecanja, promociju sporta i njegov razvitak za osobe s invaliditetom. Provodit će se i radionice pod vodstvom life coach-a usmjerene na podizanje samopouzdanja i jačanje vjere u vlastite mogućnosti, koje su važna stavka na putu gradnje osobne karijere. U projektu će kao pripadnici ciljne skupine sudjelovati odrasle nezaposlene osobe s invaliditetom, a projektne aktivnosti provodit će se na području grada Rijeke i Zagreba u vremenskom razdoblju od 22 mjeseca", objašnjeno je.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti