Osijek: Održano prvo kolo Prvenstva Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom

Odigrane su ukupno 53 utakmice, neke uspješnije od drugih, neke od njih vrlo zanimljive, neizvjesne do kraja. Sve upućuje na to da je pred nama jedno jako dobro prvenstvo

 

U subotu, 10. ožujka, u Osijeku je održano 1. kolo Prvenstva Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom.

Natjecanje je organizirao BKOSI 'Osječki osmijeh' iz Osijeka, u suradnji s Hrvatskim savezom boćanja osoba s invaliditetom.

Utakmice su počele u 9 sati, nakon uvodnog pozdrava od strane domaćina, predsjednika osječkog kluba Karla Helbicha i čelnih ljudi grada i Osječko-baranjske županije, te predsjednika HSBI-a Damira Jurena.

Ove godine se na prvenstvu natječe 51 kategorizirani igrač. Igrači su podjeljeni po kategorijama – u kategoriji BC4  natječe se 14 igrača, u BC3 11 igrača, u kategoriji BC1 je 9 igrača, dok je BC2 kategorija, s ukupno 17 igrača, podjeljena na 2 lige, pa tako Liga za prvaka broji 8 igrača, dok Liga za ostanak broji 9 igrača.

Odigrane su ukupno 53 utakmice, neke uspješnije od drugih, neke od njih vrlo zanimljive, neizvjesne do kraja. Sve upućuje na to da je pred nama jedno neizvjesno i jako dobro prvenstvo, koje se od ove godine igra u pet kola.

Nikolina Trninić, tajnica HSBI-a

 

Povezane vijesti