Pokajanje Radimira Čačića: Odgovoran sam za stanje u HNS-u

Smatra da nova predsjednica stranke Vesna Pusić treba - na snazi stranke i njezinoj prisutnosti u parlamentu i vladi te na pojačanoj snazi na lokalnim izborima, vratiti nacionalni rejting HNS-u

"Odgovoran sam za 14 saborskih zastupnika i četiri ministra što je najbolji rezultat u povijesti HNS-a. Odgovoran sam za pad rejtinga. U vladi smo, po anketama, startali s rejtingom od pet posto, a sada smo na dva ili tri posto. To je bitan pad rejtinga", kazao je Čačić odgovarajući na novinarski upit, osjeća li se odgovornim za teško stanje u stranci nakon izvanrednog Izbornog sabora Hrvatske narodne stranke (HNS).

Napominjući kako i cijela vlada dobiva 'batine', Čačić je rekao da su one, nakon pada rejtinga s 35 posto na 25, jedna vrsta 'batina', a pad rejtinga s pet na dva do tri posto je neka druga vrsta 'batina'. "Da, to je ozbiljna situacija i o njoj moramo voditi računa", naglasio je.

Što ostavlja u nasljeđe

Dobrim smatra to što će se stvarni rejting stranke moći izmjeriti na predstojećim lokalnim izborima, 19. svibnja. "Ako ne napravimo najmanje 20 posto bolji rezultat nego ikada u povijesti, onda ne znam politički misliti. Toliko ćemo dobiti više načelnika, gradonačelnika i župana i to je temelj za stranačko djelovanje", naglasio je.

Upitan što očekuje od nove predsjednice HNS-a, Vesne Pusić, odgovorio je "da nastavi sve ono što smo radili".

Smatra da nova predsjednica stranke treba - na snazi stranke i njezinoj prisutnosti u parlamentu i vladi te na pojačanoj snazi na lokalnim izborima, vratiti nacionalni rejting HNS-u. "To u velikoj mjeri ovisi o percepciji vlade u cjelini", kazao je Čačić.

Hina

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL