Udruga mladih Prijatelj: Akcija 'Nema invalida u Splitu 2' za rušenje barijera prema OSI populaciji

Udrugu mladih Prijatelj čine altruisti vođeni istom idejom - biti pokretač, pozitivna snaga, biti promjena

 

Udruga mladih Prijatelj i Savjet mladih Grada Splita pozivaju u subotu, 22. listopada na volontersku akciju 'Nema invalida u Splitu 2'.

"Podržite volontersku akciju namijenjenu osobama s invaliditetom, dođite u 13:30 na dno Marmontove i srušite s nama barijere", kažu organizatori.

"Invalidi ne jedu ribu. Ne dolaze na Splitski festival. Invalidima nije priša. Invalidi se voze taksijem. Invalidi ne plaćaju račune. Sjećate se ovoga? Tri godine su prošle od simbolične provokativne akcije Nema invalida u Splitu koju je Udruga mladih Prijatelj organizirala u suradnji sa Savjetom mladih Grada Splita. Cilj je akcije bio ukazati na svakodnevne poteškoće, prepreke, 'zidove' s kojima se susreću osobe s invaliditetom. Nakon tri godine stanje je nepromijenjeno.

'Nema invalida u Splitu 2' nastavak je akcije s ciljem ponovnog ukazivanja na barijere koje su očito za sve, osim za osobe s invaliditetom nevidljive", ističu iz Udruge mladih Prijatelj.

Volonteri će na jedan dan učiniti zidove vidljivima svima. Akcija na dnu Marmontove završava simboličkim rušenjem barijera, pridružite se i podržite je.

Udrugu mladih Prijatelj čine altruisti vođeni istom idejom - biti pokretač, pozitivna snaga, biti promjena.  Cilj im je promicanje i poboljšanje kvalitete života djece, mladih, obitelji, socijalno osjetljivih skupina. Promicanje i popularizacija volonterskog rada te uključivanje djece i mladih u volonterski rad. Oraganizarnje edukativnih radionica, predavanja, tečajeva. Pružanje pomoći u učenju, pomaganje u boljoj integraciji i asimilaciji marginaliziranih skupina.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti